Washington Post Alexandra Stan

BLOGS: Ce zice blogosfera despre cazul Alexandra Stan

Bloggerii și presa online au preluat știrea incidentului Marcel Prodan vs Alexandra Stan, spunându-și opiniile pro sau contra. Mi-era greu să cred că există și critici la adresa unei fete de 24 de ani care a fost bătută… dar iată că există și oameni cu aceste păreri.

Eu am scris două articole până acum: unul în ziua în care am aflat de incident [“Dacă ai nevoie de ajutor suntem aici”] și altul după ce am văzut reacțiile presei [“10 sfaturi pentru Alexandra Stan”].

Hai să vedem ce spune blogosfera despre acest scandal!

Alexandra Stan Oficial

PRO ALEXANDRA STAN

Tudor Galoș [Consumer Marketing Manager Microsoft România] scrie pe blog un articol intitulat “Palma ca mijloc de educare”:

Alexandra Stan are ocazia să schimbe ceva. Să îl urmărească pe șpuțerul ăla de impresar în justiție până îl lasă fără niciun ban. Să se asigure că cealaltă artistă impresariată de nemernic îl părăsește. Să angajeze vreo 3-4 gagici karateka care să îl bată pe ăsta în stradă până îl lasă lat. Cu bătaia filmată și pusă pe Youtube. Umilință totală.

Să pornească un grup de lucru în Parlament care să schimbe legile privind violența domestică; să avem niște legi simple astfel încât Poliția să poată să îi bage la pârnaie rapid pe curajoșii patriei.

Adrian Boioglu este un blogger care de câteva luni scrie și pentru Adevărul. Iată un articol de investigație foarte bun care aduce informații noi în acest caz: “Geniul și nebunia lui Marcel Prodan”. Un articol obiectiv, fără tușe groase, fără judecăți și prejudecăți, ci doar cu informații și fapte.

CONTRA ALEXANDRA STAN

Pe partea cealaltă a baricadei au existat mulți care au arătat cu degetul dezaprobator spre Alexandra Stan. Iată doar câțiva dintre cei mai cunoscuți/populari bloggeri și opiniile lor:

Cetin Ametcea [Arhi] este la fel de misogin ca de obicei.

Vali Petcu [Zoso] a citit un titlu din presă, nu a avut răbdare să citească tot articolul și rapid a dedus că “toate femeile sunt proaste”. Riiiight…

Pitici Gratis scrie un articol plin de ură și de locuri comune [femeile sunt proaste, artiștii nu muncesc, compozitorii sunt mai valoroși decât interpreții, românii nu sunt buni de nimic etc.] pe care, surpriză sau nu în România!, îl laudă mulți cititori pe Facebook. Cititori probabil la fel de frustrați și de orbi ca autorul blogului. [Atenție: limbaj licențios]

Washington Post Alexandra Stan

REACȚII INTERNAȚIOANLE

Există desigur și reacții internaționale, pentru că Alexandra Stan este foarte cunoscută pe plan mondial datorită hitulul “Saxo Beat” [mai multe detalii despre succesul artiștilor români peste hotare găsiți în cartea “Hit Yourself”]. Iată ce scrie ziarul Washington Post

“Artista romanca Alexandra Stan isi acuza managerul cu care avea o relatie ca ar fi batut-o dupa o disputa provocata de bani”. (via StirileProTv.ro)

Iar NY Daily News scrie:

“The ‘Mr. Saxobeat’ singer says manager Marcel Prodan beat her up after a dispute over money. The incident prompted a rare debate about domestic violence in the Eastern European nation.”

Povestea continuă. Sper că va continua mai bine decât până acum…