Sinnead

MUSIC: Sinnead O‘Connor o ceartă pe Miley Cyrus – meritat sau nemeritat?

Miley Cyrus a șocat opinia publică cu noul videoclip, noua imagine și show-ul indecent de la Premiile MTV 2013.

MTV Awards

Sigur că e o campanie gândită și bine orchestrată, nu a luat-o razna. Dimpotrivă, urmăresc modul în care casa ei de discuri a pregătit lansarea acestui nou album prin teasing, știri de presă, videoclipuri, evenimente speciale, emisiuni TV de mare succes.

La un moment dat fosta Hannah Montana a spus că videoclipul “Wrecking Ball” este inspirat din videoclipul “Nothing compares to you” al artistei Sinnead O‘Connor. [În paranteză fie spus – melodia compusă de Prince are într-adevăr un aer apropiat și un mesaj asemănător. Vezi videoclipul de la finalul articolului].

Afirmația asta nu i-a plăcut cântăreței lansate în anii ‘80 care s-a simțit jignită și i-a scris lui Miley o scrisoare deschisă în care o roagă să nu devină o prostituată. De asemenea o laudă, într-un fel, spunându-i că muzica ei este de calitate și nu e nevoie de artificii de imagine ca melodiile ei să aibă succes.

Personal cred că muzica contemporană [vorbesc despre muzica pop comercială] are nevoie de artificii… “Wrecking Ball” e o piesă foarte bună, dar sunt sute de melodii bune care se lansează ZILNIC pe piața internațională. Cum să ieși la suprafață într-o industrie atât de competitivă, în acești ani în care Internetul a făcut ca oferta muzicală să fie practic infinită? Răspunsul lui Miley: nud pe o bilă! :-)

Scrisoarea a făcut furori, Miley a răspuns public, Sinnead i-a mai scris încă trei scrisori de atunci.

Un lucru e clar: și scrisorile acestea în serial au ajutat campania artistei, creând controversă, împărțind publicul în tabere adverse, incitând bloggerii, presa și fanii să se implice și să comenteze. Au creat buzz.

Atâta buzz încât sunt la al treilea articol pe blog despre Miley Cyrus :-) Înainte de acest single nu știam nicio melodie a ei.

Gata cu vorba!

Uite că cineva s-a gândit să facă un mix între cele două “rivale”… Care, culmea!, sună extraordinar de bine. Semn că Miley avea dreptate când spunea că cele două melodii se aseamănă.

Via MashupCulture.net