Eurovision 2014

TV: Eurovision 2014 – detalii despre concursul Eurovision România

Televiziunea Română a anunțat că va participa la concursul Eurovision 2014 de la Copenhaga, în Danemarca.

Confirmarea vine destul de târziu, din nou, ca și anul trecut. Totuși compozitorii și artiștii au timp să se înscrie în preselecția națională în perioada 15 ianuarie – 14 februarie prin poștă sau email.

EUROVISION 2014: “TVR confirmă participarea ţării noastre la Concursul Cântecului European – Eurovision şi în 2014, considerând că România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participării la Eurovision a fost comunicată EBU, organizatorul concursului”, se arată în comunicatul TVR, potrivit Agerpres.

Site-ul oficial Eurovision România este eurovision.tvr.ro [aici veți găsi detalii și regulamentul complet începând cu 12 ianuarie]. Pagina oficială Facebook aici.

CITEȘTE: Toate melodiile din finala Eurovision România 2013.

Eurovision 2014

Eurovision 2014

Vom afla cele 12 melodii din concursul românesc pe data de 20 februarie. Finala românească Eurovision 2014 se va ține pe 1 martie. Regulile le știți din anii trecuți: melodiile trebuie să aibă maxim 3 minute, să nu fie lansate sau interpretate înainte de 1 septembrie 2013, vârsta minimă a interpreţilor trebuie să fie de 16 ani împliniţi la data finalei internaţionale, conform Regulamentului EBU.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă: http://www.tvr.ro/romania-participa-la-eurovision-2014_6484.html

Primii artiști care au anunțat că vor participa la finala Eurovision din România sunt Paula Seling și Ovi cu melodia “Miracle”. Vă amintesc că acești artiști ne-au reprezentat la finala internațională Eurovision 2010 când au urcat pe podium cu “Playing with fire”.

Ce artist ai vrea să vezi în concursul Eurovision 2014 de pe 1 martie?