Beats Music

ONLINE: Beats Music se va lansa pe 21 Ianuarie 2014

Serviciul de muzică online Beats Music este fondat de Dr. Dre împreună cu Trent Reznor [Nine Inch Nails], Jimmy Iovine [CEO Interscope], Luke Wood [ex-Geffen Records, ex-DreamWorks Records], Ian Rogers [ex-Yahoo!Music].

Mai multe detalii despre Beats Music citiți în articolul acesta: Dr. Dre pregătește un rival pentru Spotify.

Beats Music

Beats Music

Azi Beats Electronics a anunțat că va lansa serviciul de streaming audio poreclit Daisy pe data de 21 Ianuarie 2014. Serviciul are și un nume oficial, în sfârșit: Beats Music. Nu a fost foarte greu de găsit :-) și probabil că fondatorii serviciului s-au gândit să se folosească de popularitatea brandului Beats by Dre.

Site-ul BeatsMusic.com deja a deschis înscrierile pentru conturi personale, dar vă atenționez că serviciul se va lansa la început doar în Statele Unite, acolo unde Spotify și Deezer [liderii muzicii online] încă nu au ajuns, Pandora are aproape monopol pe serviciile de radio online iar RDio și Rhapsody se luptă pentru a intra în TOP 3. De asemenea vă amintesc că MOG a fost cumpărat anul trecut de Beats Audio – se pare că motorul noului serviciu Beats Music este construit pe fundația MOG.

Din 21 Ianuarie 2014 serviciul va fi disponibil pe iPhone, Android și Windows Mobile.

Beats Music devices

CITEȘTE: Peste 59% din veniturile din muzică vin din industria online [Statele Unite].

Presimt că Beats Music va porni puternic în SUA iar presimțirea mea se bazează pe mai multe argumente:

Dr. Dre este un antreprenor genial care, alături de artistul inovator Trent Reznor și de copilul minune al muzicii online Ian Rogers, a făcut din Beats by Dre cel mai popular brand de căști audio din lume în doar trei ani!

Jimmy Iovine este unul dintre cei mai tari profesioniști din industria muzicală mondială, iar relațiile lui în interiorul marilor case de discuri americane pun deja Beats Music pe cu totul alt nivel decât outsider-ii europeni Spotify [din Suedia] și Deezer [din Franța].

– Aplicația va fi disponibilă DIN START atât pe web cât și pe practic toate smartphone-urile – iPhone, Android, Windows Mobile!

– Abonații AT&T au 90 de zile gratuite și apoi un preț special de 14.99 dolari / lună. Prețul nu este mic dar colaborarea cu compania americană de telefonie este o mișcare foarte bună și deja văd reclamele agresive prin toată media americană!

Beats Music Right Now

Încă un amănunt interesant: pe blog, Ian Rogers promite că Beats Music va plăti în mod egal toate casele de discuri, atât cele 4 mari [the Big Four] cât și label-urile mici și/sau independente! Acest mesaj este un atac voalat la Spotify care a fost criticat pentru că plătește diferențiat pentru “puternici”.

CITEȘTE: Ce toată lumea ar trebui să știe despre muzica online

Românii au acces la muzică legală prin Grooveshark și Trilulilu [nelimitat, gratuit], Zonga și Deezer [nelimitat contra cost]. Pandora nu e accesibil din România iar Spotify nu a ajuns oficial la noi, deși sunt români care susțin că pot folosi acest soft dacă l-au instalat în altă țară.

Ce crezi, noul serviciu de muzică online va avea succes?