ROMANIA: Bravo, Simona Halep!

Simona Halep a pierdut meciul din semifinalele turneului Indian Wells.

Cred că acum, că a pierdut acest meci, este momentul să îi spun tare și răspicat “Bravo, Simona!”.

Noi, românii ne mândrim când echipa națională de fotbal a României câștigă un meci. Sau când o echipă de handbal câștigă finala unui campionat internațional. Sau când un sportiv ia o medalie de aur.

simona halep

Atunci văd peste tot prin ziare, pe Internet și la știrile TV titluri răsunătoare despre România de Aur! Despre patriotism și mândrie. Despre “ai noștri”.

E bine să fii mândru că ești român. [Paranteză: am descoperit acum MandruSaFiiRoman.ro și mi se pare o idee de aplaudat]

Dar hai să fim mândri în fiecare zi.

Și mai bine: să fim mândri și atunci când nu e cel mai bine. Să fim mândri de România și când ne e greu, putem?

Să fim mândri de Simona Halep și când a pierdut un meci.

Nu a dormit, nu a întârziat, nu a abandonat. A jucat până la capăt dar adversara ei a fost mai bună. Chiar și așa, ea este cea mai bună tenismenă română din toate timpurile.

Când cineva drag este la pământ atunci e momentul să îl încurajezi. Nu te face că plouă… că ai altă treabă… că nu poți răspunde la telefon. Spune “Bravo, Simona Halep” fiecărui om care te-a făcut mândru vreodată.

Cam liniște azi în presă și în social media. Nimeni nu mai e mândru de sportiva noastră astăzi?

Simona Halep getty images

Am avut mare succes în muzică și în televiziune. Toată lumea mă lăuda și îmi plăcea să fiu lăudat. Dar am avut și momente grele când am greșit sau pur și simplu eram într-o gaură. Atunci laudele muțeau subit. Dar de ce? Nu eram eu același om? Nu făcusem lucruri demne de laudă, ca în oricare altă zi? M-am schimbat eu deodată, m-am stricat eu peste noapte? În acele zile gri unii oameni îmi spuneau că totul e OK și că merit tot ce e mai bun în lume.

Acele vorbe, acei oameni o să-i țin în sufletul meu pentru totdeauna, nu miile de oameni care mă lăudau când totul mergea perfect!

Așa că astăzi e ziua când poți spune, când trebuie să spui “Bravo, Simona Halep”. Nu pierde ocazia. Azi.