Cabral si Florin Grozea

CONCURS: Câștigă un laptop… o tabletă de fapt… adică un laptop ASUS Transformer Book

Banner Blogwars general

Am scris și am șters și am scris din nou titlul. Până la urmă am lăsat titlul acesta lung și confuz pentru că nu m-am putut hotărî dacă tableta laptopul pe care l-am testat este un laptop mic și puternic… sau o tabletă puternică cu Windows!

Confuzia mea se limitează la categorie, că în rest știu foarte bine ce vreau să vă zic azi :-)

Din programul acestei zile spicuiesc:
1. Recenzii ASUS Transformer Book T100 Chi și T300 Chi
2. Două motive pentru care nu vreau să mă despart de ele
3. Trei motive pentru care Cabral riscă să piardă prietenia mea centenară
4. Concursul Blogwars pentru voi la care puteți câștiga o tabletă ASUS Transformer Book T100 Chi de 10.1 inch

V-am făcut curioși, nu? Hai să trecem la fapte:

1. Recenzii

Transformer Book T100 Chi este fratele mai mic al lui T300 Chi și se diferențiază prin mărimea ecranului [12.5 inch față de 10.1 inch] și alte detalii tehnice, precum memoria [4 GB față 2 GB], capacitate harddisk [de la 32 la 128 GB ISSD], procesorul [variante de Intel] și camera web.

Cea mai mare diferență însă o descoperi din start, când deschizi cutia: Chi-ul ăla mic are încărcător cu microUSB ca orice smartphone/tabletă Android, Chi-ul ăla mare are un încărcător serios de 19 V. Sunt curios de ce nu au pus ambele tablete cu standardul microUSB, pentru că eu nu am văzut nicio diferență de consum al acumulatorului între cele două tablete! În plus, soluția microUSB este foarte comodă pentru mine, acasă având (n*100 la puterea a 3-a) încărcătoare de acest gen, de la diferite smartphone-uri și tablete :-)

Oricum, ambele tablete au tastaturi care se încarcă cu microUSB, dar, sincer să fiu, nu am avut nevoie să le încarc timp de o săptămână cât le-am avut la test, deși am folosit mai mult de jumătate din timp tastatura conectată la tabletă/ecran.

Nu vă așteptați de la mine să vă spun detalii tehnice, pe acestea le găsiți pe site-ul oficial ASUS România: T100 Chi / T300 Chi.

Eu o să vă zic cum m-am simțit cu aceste tablete, în zilele în care le-am avut în folosință.

Chi-ul mic și-a găsit loc în geanta mea alături de ochelarii de soare, portofelul și laptop. Uneori scoteam tableta din tastatură și plecam prin camerele de la Connect Hub [spațiu de co-working din București unde lucrăm pentru agenția digitală] ca apoi să mai uit să mă întorc la biroul meu. Nu prea aveam motiv să mă întorc, că email-ul și Facebook-ul erau pornite pe tabletă și urmăream în timp real ce apare acolo. Mai mult decât atât, datorită serviciului web de la WhatsApp, nici telefonul nu-l mai luam cu mine :-)

O mică sincopă am avut cu contul Live de la Microsoft – fiind tablete cu Windows 8.1 conturile personale sunt sincronizate cu profilul Microsoft. În cazul meu, cu contul de email Hotmail făcut acum o mie de ani… Obișnuit cu Android [Gmail, Google Calendar, Drive, YouTube] am avut nevoie de câteva minute să-mi recuperez parola uitată de mult și să leg aplicațiile de noul sistem. După aceste acțiuni n-am mai avut nicio problemă și grafica Metro e o surpriză plăcută pentru mine – arată bine, este mai ușor de folosit pe tabletă decât varianta desktop cu bara de Start jos [care există în continuare, dacă o vrei] și funcționează rapid pe aceste tablete.

Tabletele arată bine și cu tastatură, iar eu le-am folosit în această poziție pentru filmulețe de pe YouTube și pentru a scrie pe blog. Iar acasă am pus muzică de pe aplicațiile DI.FM și Deezer când am rămas singur cu Sasha. M-am jucat și pe niște soft-uri de produs muzică și m-am distrat atingând pentru prima dată butoanele de volum [pe ecranul tabletei] din programele pe care le folosesc de peste 15 ani doar cu mouse-ul și tastatura! Într-o seară am luat tableta pe terasă și m-am uitat la câteva episoade din ”Futurama” – guilty as charged.

Din punctul meu de vedere, T100 Chi este mai ușor de folosit și mai apropiat modului meu de lucru. Tableta mare, T300 Chi este mai aproape de un laptop decât de o tabletă, așadar o recomand celor care vor să împuște doi iepuri dintr-un foc: să își cumpere o tabletă nouă dar și un laptop performant. Eu am un laptop ”oficial” dar nu aveam tabletă, poate d-aia am simțit că Chi-ul mic mi-e mai folositor.

Această invenție [tabletă și laptop 2-în-1 cu sistem de operare Windows] cred că a pus punct competiției dintre tablete și laptopuri! Adică… de ce să mai cumperi două gadget-uri când poți să iei doar unul? Singura condiție rămâne preferința pentru unul dintre cele trei sisteme de operare: Windows, Android, iOS/OSX. Așa cum vă spuneam acum câteva săptămâni, eu folosesc toate cele trei sisteme pentru că am găsit echilibrul cel mai bun pentru fiecare: Windows pe desktop PC [pentru aplicațiile și plug-in-urile de compus muzică], Android pe smartphone și tabletă [pentru ecosistemul Google/Gmail care e flexibil], OS X pentru laptop [pentru fiabilitate și ușurință].

În concluzie: vă recomand să testați ambele tablete ASUS Transformer Book și să vedeți cum se mișcă și cum se simt la atingere. Dacă ești în căutarea unui laptop nou, neapărat testează un T300 Chi – poți astfel cumpăra un gadget 2-în-1 foarte performant, care poate fi un laptop bun de birou și o tabletă pentru canapea, în același timp. Dacă vrei doar o tabletă eu îți propun T100 Chi care e un pic mai ușoară și stă mai bine în mână.

Cabral si Florin-10

2. Două motive pentru care nu vreau să mă despart de ele

Ionuț, organizatorul concursului Blogwars.ro a trebuit să vină acasă la mine pentru a mă convinge să îi dau tabletele înapoi! Nu glumesc, true story :-)

Un motiv pentru care nu voiam să dau tableta înapoi era ușurința folosirii ei: în loc să mă car în geantă cu lapto și tabletă, plus două încărcătoare, mă obișnuisem să iau doar tableta cu tastatură. Și atât. Că încărcător pe microUSB am peste tot unde merg! Atât de ușor!

Al doilea motiv: după o săptămână de jucat cu sistemul Metro, totul era instalat și configurat exact după gusturile mele – secțiunile de Social cu aplicațiile preferate, secțiunea de aplicații de divertisment, secțiunea de audio-video și, în sfârșit, aplicația Futurama cu episoadele rămase de urmărit. E greu să te desparți de Windows Metro, pe bune!

Florin Grozea si Cabral

3. Trei motive pentru care Cabral riscă să piardă prietenia mea centenară

Îl cunosc pe Cabral de peste o sută de ani! Atâta timp mi se pare că a trecut de la emisiunea lui ”Banc Show” de la PrimaTV. Iată de ce zic că prietenia noastră este centenară… E ca în bancul ăla: cât timp a durat războiul de 100 de ani? O sută șaișpe :-)

Hai că dau din casă acum: primul motiv pentru care Cabral riscă să piardă prietenia mea în perioada imediat următoare este bucuria răutăcioasă pe care am văzut-o pe fața lui când i-am zis că vreau să mă întrec cu el într-un ușoară competiție. Băi, să fi văzut ce râs malefic a avut! Oare de ce s-a bucurat atât?…

Al doilea motiv este că am fost la film împreună acum vreo lună și m-a filmat pe ascuns. De unde știu eu că acele filmări, acele vorbe aruncate în privat de mine, un copil pur și neștiutor, nu vor fi folosite în competiția care urmează zilele acestea?

Al treilea motiv, și poate cel mai important este un telefon pe care mi l-a dat acum câteva zile, din senin. Îți jur că nu i-am făcut nimic omului și mă sună și mă face cu ou și oțet de nu mai știam pe unde să scot cămașa…

M-a sunat acum Cabral și m-a făcut albie de nestemate, de nici mama mea nu m-a lăudat atât de aprig. Of, of, ce m-a mai certat.

Posted by Florin Grozea on Thursday, June 18, 2015

Acum că m-am răcorit, hai să trecem la…

4. Concurs!

Poți câștiga o tabletă ASUS Transformer Book T100 Chi [adică exact preferata mea dintre cele două!] dacă intri pe www.Blogwars.ro și votezi articolul preferat: al meu sau al lui Cabral. Durata acestui concurs este de 2 săptămâni, începând de azi, 28 iulie 2015 până pe 10 august 2015, ora 12:00.

Detaliile și regulamentul complet pe Blogwars.ro

Vă urez succes și fie ca cel mai bun Florin să câștige!

Banner Blogwars Cabral