Hope you don’t get famous

Dă play la asta și apoi citește.

[Format de articol inspirat de blogul lui Cabral]

Am descoperit azi melodia asta, văd că are fix un an.

Vă dați seama cât de trendy sunt eu cu muzica la modă :) dacă am avut nevoie de 12 luni să ajungă la mine un hit French Montana [un artist pe care îl plac și este pe radarul meu].

Mi-a intrat în căști acest refren “Hope you don’t get famous” într-un playlist Spotify – am cont gratuit acolo și cred că e mai sănătos așa pentru mine, că nu am voie să aleg piesă cu piesă și mă bazez pe surprizele oferite de algoritmul serviciului. Astfel pierd mai puțin timp “săpând” și descopăr muzică nouă mai des.

De ce ai zice “sper să nu devii celebru” într-o societate care preaslăvește celebritatea și în care copiii visează să fie vedete? [nu artiști celebri, nu fotbaliști de succes, nu actori de Hollywood, ci pur și simplu “vedete”].

Și de ce eu, un fost cântăreț celebru, fost prezentator TV, aș fi de acord cu afirmația asta?

Social Media și în special Instagram – care e aplicația cea mai hot în acest moment peste tot în lume – au transformat faima într-o cursă zilnică. Într-un loc comun.

Un standard pe care îl luăm de bun fără să-l mai trecem prin filtrul critic: Oare o fi bine să alergăm după like-uri și inimioare? Oare o fi folositor să considerăm reach-ul un scop în sine?

Nu sunt eu tipul ăla de hater care crede că “tinerii au luat-o razna” și “tehnologia ne-a prostit pe toți”. Ba deloc, e plin acest blog de articole care promovează tehnologia digitală și inovațiile din social media. Vă invit să le citiți când aveți timp și curiozitate.

Acest articol nu este unul de critică.

E un text izvorât dintr-un moment de inspirație, venit dintr-o melodie pe care am salvat-o în directorul Preferate.

Poate tocmai că am fost faimos, poate tocmai d-aia am o relație complexă cu celebritatea. Am fost acolo, mi-a plăcut din motivele X, Y, Z, mi-a displăcut din motivele M, N, O. Apoi am studiat mecanismele din spatele succesului comercial [apropo, vă recomand cartea “Creatorii de hituri”] și al psihologiei din spatele produselor de succes.

Așadar am ajuns la concluzia că…

Florin + Famous = It’s complicated.

Complicat, dar în sensul bun ?

Acest articol se termină aici. Nu am concluzii. Mai dau o dată PLAY la piesă, că e faină. 

Foto via Shutterstock