E 6 AM acum când scriu aceste rânduri. Nu s-a luminat încă afară. Azi e ziua în care relansez proiectul martech MOCAPP – platforma de Influencer Marketing.
Aseară am ajuns târziu acasă, stresat și plin de gânduri, după o zi de muncă de peste 12 ore. Copiii mei erau deja în pat, chicoteau și se jucau.
M-au chemat și pe mine în pat, erau entuziasmați și emoționați, cum doar copiii de 3 și 6 ani pot fi. Acel entuziasm pur, pe care noi, adulții l-am pierdut cu timpul.
Mintea mea era ocupată de zecile de task-uri pe care trebuia să le fac a doua zi, iar glasurile lor dulci erau ca un duș benefic de energie pozitivă pentru mine.
Mama lor spune: “Sasha m-a rugat să-i povestesc ce e MOCAPP. Le povestești tu, te rog?”
Probabil Sasha, băiețelul nostru cel mare, a tot auzit prin casă acest cuvânt, în ultimele luni în care m-am concentrat aproape exclusiv pe acest proiect. Era normal să fie curios, dar m-a surprins un pic întrebarea.
“Să vă spun povestea MOCAPP?”
Ciudată poveste de spus copiilor la culcare…
“A fost o dată un băiețel care credea tare mult în visul lui. Dar ceilalți din jur nu credeau la fel. El bătea la uși (cioc-cioc-cioc) și lumea era curioasă să audă ce spunea el (ce-ce-ce), dar când auzeau, ei nu erau impresionați (nu-nu-nu).
Băiețelul acesta iubea artiștii, cântăreții, actorii, scriitorii… oamenii creativi.
El credea că ar trebui să fie implicați în campanii, pentru că au idei frumoase și publicul îi apreciază. Dar lumea spunea – să cânte acolo pe scenă, să joace acolo la teatru, să scrie acolo la ziar, ce treabă au ei în campaniile noastre?”
“Tati, ce înseamnă Campanii?”
“Uite un exemplu: Când un magazin de haine vrea să se afle că are niște geci noi și frumoase, spune pe Internet această noutate și încearcă să se ducă vestea cât mai departe – asta este o campanie pe Internet”
“Ca atunci când intră reclama pe YouTube la ceva, înainte de Pantera Roz?”
“Exact, Sasha. Reclama aia face parte dintr-o campanie. Iar băiețelul nostru credea că artiștii sunt potriviți să fie implicați mai des în aceste campanii.
Iar într-o zi, băiețelul s-a întâlnit cu un mare înțelept. Evea barbă lungă și un toiag noduros, și știa multe lucruri. Acesta i-a spus: Băiatul meu, există adevăr în ceea ce spui tu când bați la uși (cioc-cioc-cioc).
Încrezător, băiatul a început să facă o listă lungă cu oamenii creativi în care credea. Le-a cerut ajutorul artiștilor, cântăreților, actorilor și scriitorilor, pentru a avea toate informațiile necesare pentru campanii.
Și lista s-a făcut lungă. Atât de lungă încât a trebuit să se folosească un calculator.
Și așa a apărut MOCAPP – visul acelui băiețel.”
“Tati, tu nu poți să ne păcălești pe noi… eu știu că băiețelul acela erai chiar tu!”
“Așa e, Sasha. Dar acum trebuie să dormim, căci mâine e o zi importantă: toți cei care au zis nu-nu-nu, vor spune de mâine oh-la-la.”