Night sky

Dragoste în vremea pandemiei – 2

Tim Ferriss scria într-o carte că trăim vremuri atât de bune încât ar trebui să ne amintim, din când în când, să experimentăm VOIT experiențe grele.

Propunea să dormi pe jos, doar cu un cearceaf, măcar 7 nopți la rând. Astfel, după ce termini “exercițiu”, revenind în patul tău moale și cald, conștientizezi cât de fericit ești de fapt.

MB, nașul băiatului meu cel mare îmi tot repetă de câțiva ani: “We are soft. We are getting softer.”

Tot el zicea că vine criza, sigur vine. Dar nu știa când și de unde. (În altă ordine de idei, iată un articol scris de el pentru blogul companiei lui – We pledge our tech against Coronavirus)

Cât de mult ne urăsc liliecii dacă ei ne dau acești viruși mereu? Până și pandemia zombie din “World War Z” pornea de la un liliac. Iar din filmul “Contagion” mi-a rămas în minte de la prima vizionare: “Undeva în China, un liliac ghinionist s-a întâlnit cu un porc și mai ghinionist”.

Mi-e foame în continuu stând în casă și ieșind doar prin curte. Dar am mâncat la ore fixe (ceea ce nu se întâmplă în timpurile “de înainte”) și cred că am slăbit, din cauza asta.

Vlad care locuiește cu familia lângă Barcelona zice că la ei e mult mai grav decât în România doar că spaniolii sunt organizați și liniștiți.

Cristina a adunat pentru noi 10 link-uri interesante.

Am început o carte despre vânzări. Aș vrea să “profit” de timpul acesta “liber” ca să citesc mai multe cărți, adunate pe Kindle și în bibliotecă. Din păcate orice carte de business încerc să citesc zilele acestea mi se pare “din altă lume”. Pur și simplu mi se pare ruptă de realitatea zilei de azi. Simt că totul s-a schimbat, cel puțin pentru moment, iar cărțile acestea vorbesc despre ALȚI oameni, despre ALTE timpuri.

Simt că totul s-a schimbat, pentru moment. Dar dacă totul s-a schimbat pentru Totdeauna?

Îmi place schimbarea, nu mă înțelegeți greșit! Dar, sincer… credeam că schimbarea este ca un jucător nou de tenis în terenul advers, sau un set nou de rachete, sau un vânt puternic pe teren. Nu mi-am imaginată că terenul va fi neregulat, plin de lavă, iar jocul se va juca pe Marte.

Citat din “Range” David J. Epstein