Promovarea artiştilor online – ghid de supravieţuire (partea 1)

Pyuric scrie un articol ca răspuns la vestea că cei de la Cat Music au oprit preluarea clipurilor proprii de pe canalul lor de YouTube.

Se numeşte “Promovarea artiştilor online – ghid de supravieţuire (partea 1)” şi ar trebui scos la imprimantă şi trimis la toate casele de discuri din România. La fel partea a doua, a treia, şi tot aşa (când vor apărea).

Citez:

Ca artist, casa de discuri sau PR, trebuie sa stii ca publicul online nu poate fi controlat si adus intr-un singur loc, trebuie sa te duci tu dupa el. Si nici nu-l poti ignora.

Pe YouTube, pe Trilulilu, pe DailyMotion, pe MySpace, Facebook, Twitter, pe eOk.ro, pe Last.Fm, hai poate chiar si pe Hi5. Pe forumuri de muzica, pe site-urile & forumurile posturilor de radio, emisiunilor TV, de ce nu si pe site-urile de versuri, si, in special, pe bloguri.

Iti doresti ca muzica ta sa ajunga peste tot cat mai usor, sa fie ascultata de cat mai multa lume, si e mult mai inteligent sa pui chiar tu la dispozitie toate mijloacele pentru a usura felul in care ajunge muzica la consumatori.

Ca răspuns la acest articol casa de discuri Cat Music a revenit asupra deciziei şi astfel toţi fanii muzicii promovate de ei pot, la rândul lor, gratuit, să promoveze acea muzică :-)