MySpace Music – revoluţia continuă

Revoluţia a început, acum e clar.

2007
Deezer, Last.FM, iLike, Imeem au început această modă anul trecut. Plătind mulţi bani caselor de discuri. Prea mulţi.

În martie 2008 Imeem devenea cel mai popular site de muzică, devansând Yahoo!Music. Devenea din ce în ce mai clar că download-ul nu reuşeşte să înlocuiască vânzările de CD-uri şi că streaming-ul este la putere.

MySpace

Un sondaj din vară arată că majoritatea oamenilor ascultă muzică pe internet (streaming) şi că Imeem este locul lor preferat… Pe un fond de creştere a reţelelor sociale cu muzică. Vezi rezultatele lui aici.

Last.FM lansa în iulie programul de recompensant artiştii şi autorii din publicitatea de pe site. O aplicaţie a long tail-ului în muzică.

Ieri s-a lansat MySpace Music, care nu este doar un site sau un serviciu. Este o companie (un label digital) fondată de MySpace şi cele 4 mari case de discuri.

MySpace  music
(Via Wired.com)

Milioane de melodii, inclusiv marile hituri, playliste, sponsori targetaţi pe profilul ascultătorilor, mari sponsori ataşaţi unui cântec sau unui playlist. Ca la carte!

Sună cunoscut pentru mulţi dintre voi, pentru că avem şi în România o reţea socială cu muzică gratuită şi legală :-)

Discuţia e lungă: va avea succes? banii din publicitate vor acoperi “setea” caselor de discuri? va redeveni MySpace locaţia preferată sau Facebook şi Imeem vor continua galopul spre top?

Şi altele: compania nou formată este un monopol, datorită celor 4 majori? Vor lăsa şi label-urile mici sau artiştii independenţi să apară pe site? Care va fi răspunsul iTunes la faptul că Amazon oferă download-ul prin MySpace? Cum se împacă deal-urile caselor de discuri realizate înainte de acest moment cu alte site-uri?

Pentru cei interesaţi de mai multe detalii: apăsaţi pe link-urile din articol.