Best of 2008: Filme gratuite, muzică gratuită, jocuri gratuite

Reiau câteva articole de anul trecut care sunt în continuare actuale. Astăzi despre “free”

Viitorul în muzică/entertainment/media este (1) digital, (2) streaming și (3) gratuit.

Într-o lume în care oricine poate lua imediat sute de Giga de filme, de muzică, de jocuri, cum poate cineva să mai facă profit?

Ce faci când totul, absolut totul este (a) gratuit, (b) pentru toată lumea, (c) în orice moment? Cum vinzi ceva, cum faci o afacere, cum supraviețuiești? Dacă totul e gratuit, ce mai e de vânzare?

Când totul se poate copia imediat, ai o singură șansă: să vinzi ce nu se poate copia. Încrederea nu se poate copia. Brand-ul nu se poate copia. Valoarea adăugată și personalizată nu se poate copia. Atenția nu se poate copia

free

Exemplu: îți ofer noul single Hi-Q cu autograf original sau o piesă veche a trupei Genius. Ambele sunt melodii, sunt gratuite, ambele se pot copia, dar nu-i așa că (I) viteza cu care îți ofer (II) un produs pe care îl vrei neapărat, (III) de la un artist de succes și (IV) într-o formă personalizată te convinge să alegi Hi-Q?

Alt exemplu: revista Story îţi oferă gratuit un DVD cu “Titanic” sau un cupon pentru un DVD gratuit, la alegerea ta. Ambele produse oferite gratuit au aceeaşi valoare dar (I) faptul că e personalizat şi (II) că poţi să-ţi alegi te vor convinge. Şi iei Story în loc de Ciao pentru că prima îţi oferă (III) valoare mai mare pentru aceeaşi bani.

Nu-i așa că ți-am atras atenția? Nu-i aşa că atenţia, până la urmă, e cea mai importantă?