Coldplay: Tap Tap Revenge – viitorul muzicii se află în aplicatiile iPhone?

Anul trecut aflam că Aerosmith a câștigat din licențierea jocului Guitar Hero – Aerosmith Edition mai mult decât din vânzările de CD-uri din toată cariera lor.

Coldplay

Aplicații mobile
Acum aflăm că iLike (serviciu online de streaming audio în rețelele sociale) promovează o aplicație iPhone pentru Coldplay – Tap Tap Revenge.

Care e defapt un joc ce costă 4.55 $ și vine cu 10 hituri Coldplay și alte wallpaper-uri și efecte.

Aplicația mobilă se vinde foarte bine și prevăd un viitor strălucit acestui tip de produs muzical: joc+melodii+interactivitate, totul la un preț mai mic decât un album.

Ce învățăm din această știre?
Industria muzicală nu e pe moarte ci doar într-o acută nevoie de schimbare, de inovație, de adaptare la vremurile noastre. Lumea nu mai cumpără CD-uri? Ce dacă?!… Oamenii au nevoie de muzică și plătesc pentru muzica preferată dacă știm să o oferim:
(1) digital – fiecare CD pe care îl cumperi ajunge tot în format MP3, e mai ușor așa
(2) pe aparatele fiecăruia – PC, XBox, PS2, iPhone, Nokia, MP3 player etc.
(3) la un preț potrivit – vorbesc aici despre prețuri diferite pentru artiști de talie diferită, discount-uri la melodii vechi, preț pay-as-you-want cum au făcut Radiohead, prețuri speciale pentru fani etc.
(4) aducându-le o valoare în plus: interactivitate, distracție, calitate (MP3-urile de pe DC++/Torrente sunt de proastă calitate), preview, coperți/texte/fotografii, personalizare etc.

Alte articole despre muzica online:
Ce e mai bun decât gratuit?
Muzica gratuită salvează industria muzicală
MySpace Music – revoluția continuă
Impactul rețelelor sociale asupra industriei muzicale
Gerd Leonhard – Compensation, not control