Spotify a plătit 61 milioane dolari către casele de discuri în 2 ani!

De la lansarea serviciului în octombrie 2008 Spotify a plătit deja peste 61 de milioane de dolari caselor de discuri a căror muzică o distribuie utilizatorilor.

Deși soft-ul a fost lansat oficial doar în 7 țări din Europa iată că succesul lui se transformă destul de rapid în bani. Dar marile case de discuri (aceleași care profită din suma citată mai sus în Europa) blochează lansarea Spotify în Statele Unite – cea mai importantă piață media din lume.

Trăim vremuri interesante dacă în Suedia două mari case de discuri au anunțat câștiguri mai mari din streaming-ul prin conturile Spotify decât din vânzarea de muzică online și offline. Nu mă pot obține să nu vă trimit la un articol intitulat Streaming vs Downloading din 2008 în care anunțam acest trend :-)

In Sweden, both Sony and UMG are making more money from Spotify than from any other retailer – online or offline.

Spotify is on track to become the largest single partner we have,” said Sony Music Sweden’s director of digital sales Jacob Herbst (translated quotes).

“Looking at the past few months, it is the most revenues for artists and record companies… We already have several artists who receive 80% of their revenues from Spotify. An artist who draws in half a million kronor can get 200,000 to 300,000 from Spotify.”

În State, prin comparație, Pandora cel mai de succes site de streaming audio a plătit 25 de milioane de dolari caselor de discuri în 2009.

Vă amintesc că revista Fast Company a numit Spotify cea mai inovatoare companie în muzica anului 2009. Citește și articolul 11 predicții pentru muzica online în 2010.

Via Hypebot și MusicAlly