ONLINE: Zonga.ro – Spotify de România, lansat de Trilulilu

În seara asta am fost invitat la petrecerea #ZiuaZ, o lansare pe piață a noului produs al companiei clujene Trilulilu – Zonga.ro

Zonga este un serviciu online [site web și aplicație mobilă] pentru streaming-ul de muzică legal. Un fel de Spotify, celebrul serviciu suedez care este revelația anului trecut.

Sergiu Biriș [fondatorul Trilulilu.ro] a folosit în seara asta expresia “muzică oficială”, probabil încercând să ocolească termenul de “muzică legală” care poate suna prea dur… Sau poate a fost prea mult folosit pentru promovarea site-ului eOk.ro

OBS: link-urile din acest articol-recenzie funcționează doar dacă ai acces la Zonga.

De bine

Am testat site-ul în varianta Private BETA și se mișcă foarte bine, este ușor de înțeles și de folosit. Player-ul din dreapta rămâne acolo indiferent de pagina pe care intri, ceea ce este un mare plus față de cum se comporta player-ul de pe Trilulilu.ro!

Muzica românească este prezentă de la A la Z, de la muzică veche precum Andre și Valahia până la Inna și Hi-Q și Deepside Deejays.

Dar nu este doar muzică românească ci și străină, de exemplu am ascultat noul album Rihanna. Și, dacă ai gusturi mai exotice :-) vei găsi o grămadă de manele pe Zonga!


În stânga găsești câteva link-uri foarte simpatice: Ce e nou, Recomandări, Topuri și Genuri. Mai jos un link foarte interesant: Prieteni. Pe această pagină vei găsi un fel de Wall cu acțiunile prietenilor tăi.

O bilă albă pentru implementarea aplicației Zonga pe Facebook: când legi contul tău FB la site acesta caută artiștii tăi preferați [probabil din paginile pe care le-ai dat LIKE] și îți crează din start o listă cu melodiile acelor artiști. Frumoooos!

De nu așa bine

Nu mi-e foarte clar care e diferența dintre Trilulilu.ro [care este un site popular cu muzică, videoclipuri și poze] și Zonga.ro, având în vedere că primul deja a anunțat că difuzează muzică de la casele de discuri și că încearcă să oprească utilizatorii care pun muzică fără licență. E felul lor de a spune că modelul Trilulilu este mai mult dedicat mediului video? Sau că nu pot opri manelele și muzica fără licență dar împacă label-urile cu alt serviciu?

Sau Zonga este o noua direcție de dezvoltare a Trilulilu într-un internet nou, foarte diferit de cel din 2007 când site-ul s-a fondat?

Vom afla în câteva luni care sunt răspunsurile la aceste întrebări.

Până atunci cei câțiva bloggeri invitați la petrecerea din seara asta au acces la o versiune Private BETA a serviciului.

Dacă vreți, am o invitație în plus. Lăsați adresa de email la comentarii. Am dat invitațiile.

Later edit: Sergiu răspunde la câteva întrebări într-un articol pe blogul lui.

——————–

Alte articole la Boio, Piticu, Marius Sescu, Sorin Rusi, Feeder.