Miercuri>>> Daruieste viata. Doneaza sange!

Campania “Daruieste viata. Doneaza sange!” a ajuns la final astazi cand s-a tinut o conferinta de presa la Biblioteca Universitara. Am fost si eu prezent si am ascultat ce au spus organizatorii, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange. Am spus si eu cateva cuvinte.

Doneaza sange

Am spus ca romanilor nu le lipseste inteligenta sau bunul simt, ci spiritul civic. Iar spiritul civic se educa, asa ca asemenea campanii ar trebui sa fie continue, si sa se desfasoare si in scoli si licee! Simtul civic, datoria sociala ar trebui sa se invete de pe bancile scolii. Doar asa putem educa oamenii sa fie atenti la semenii lor.

Am mai spus ca noi artistii aducem bucurie prin muzica si concertele noastre unor oameni pe care nu-i cunoastem, care nu sunt familia, prietenii sau colegii nostri. Asa incat actiunea de a dona sange ca un om, pe care nu-l cunosc, sa fie salvat, mi s-a parut una fireasca! Si ar trebui sa fie mai multi care doneaza sange pentru a salva vieti. Poate chiar tu.

M-am simtit ca un om mai bun, care face ceva folositor pentru oameni, atunci cand am donat sange.

Si trebuie sa stii ca este sanatos si nu implica nici un risc sa donezi sange! Nu doare si nu dureaza mult. Dar gestul tau poate salva o viata.

Si mai trebuie sa stii sangele colectat in 2005 a fost doar jumatate din necesarul de sange! Iar sangele nu poate fi “fabricat”, el vine doar din donatii.

Doneaza sange. Te rog.

“Are We the Waiting” – Green Day

[tags]Romania, Doneaza Sange[/tags]