CONCURS: Scrie un articol si vino la Brasov pe 12 decembrie!

Drepturile de autor sunt foarte importante în societatea modernă, iar în ultimul an dezbaterea a devenit fierbinte din cauza tratatului internaţional ACTA.

Așa cum probabil vă amintiți, zeci de mii de europeni au ieşit în stradă în primăvară pentru a protesta împotriva ACTA şi pentru a susţine libertatea Internetului. Datorită acestor presiuni Parlamentul European a respins tratatul. Creatorii trebuie protejaţi şi recompensaţi pentru munca lor (melodii, videoclipuri, articole, cărţi, jocuri etc.), dar respectarea legilor este dificilă în mediul online datorită schimbărilor tehnologice şi a globalizării fluxului de date. Un exemplu recent este scandalul Voyo vs Vplay din luna octombrie a acestui an.

CONCURS!

Chem bloggerii la arme! Folosiți blogul vostru pentru a discuta despre problemele drepturilor de autor pe Internet și puteți veni ca Blogger Oficial la Brașov, unde se va organiza un simpozion dedicat protecției drepturilor de autor.

Cei mai importanți vorbitori români şi internaţionali din domeniu vor fi prezenți la simpozionul “Protecția juridică a operelor și prestațiilor artistice în mediul digital”, organizat de O.R.D.A. și Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală pe 11-12 decembrie, la Brasov.

Mecanismul campaniei:

Scrie pe blogul tau (cel puțin) trei schimbări care ar ajuta atât deţinătorii de drepturi (autori, jurnaliști, fotografi, artiști) cât şi utilizatorii operelor (bloggeri, site-uri, radiouri, televiziuni, agenții de publicitate) pe Internet. Cum vezi tu un Internet ideal în care artiștii sunt recompensați pentru operele lor și utilizatorii au acces facil la informație și divertisment online. Adaugă link către site-ul www.orda.ro si blogul www.floringrozea.com

Detalii complete pe BlogalInitiative.ro

————–

LATER EDIT: Luiza este câștigătoarea concursului, ea devine astfel Blogger Oficial datorită acestui articol.