Lipsa de respect

Gând despre lipsa de respect

Invitat la conferințe sunt deseori întrebat ce au în comun artiștii de succes pe care îi cunosc.

Lipsa de respect.

Sună ciudat, poate chiar scandalos, dar cred că punctul comun în care se întâlnesc diferiții oameni de succes este chiar acesta:

Lipsa de respect pentru status quo.

Lipsa de respect pentru părerea lumii. Lipsa de respect pentru ce te sfătuiesc părinții să faci în viață.

lipsa de respect

Niciun artist de succes internațional [și sunt zeci de artiști despre care vorbesc în cartea “Hit Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitură”] nu ar fi dat lovitura dacă și-ar fi ascultat părinții și s-ar fi făcut doctor, arhitect sau inginer. Poate că ar fi avut niște cariere strălucite, dar nu ar fi ajuns ceea ce au visat.

Nu ar fi dat lovitura dacă și-ar fi ascultat prietenii și vecinii.

Nu ar ajuns artist dacă s-ar fi interesat în presă sau și-ar fi întrebat profesorii.

Îți trebuie curaj și o anumită lipsă de respect vizavi de “gura lumii” pentru a fi surd la sfaturile, rugămințile, poruncile, bârfele, răutățile celor din jur.

Doar cei care nu au respect pentru felul în care merge societatea în care trăiesc pot schimba societatea în care trăiesc. Pentru că societatea are o inerție, ea te vrea “ca lumea”, “om serios” și “la casa ta”. Dar ești cu adevărat om serios doar atunci când nu o iei în serios pe ea, ci visele tale.

Iar pentru asta ai nevoie de curaj.

E vorba despre lipsa de respect.

Drumul tău te va duce acolo unde vrei TU, nu unde vor EI. Și abia când ți-ai îndeplinit visul EI te vor respecta. Dar atunci tu nu vei mai avea nevoie de respectul lor.

Foto: Iskream