GADGET: Kindle – Preturi si Aplicatii pentru muzică

Iubesc acest gadget creat de Amazon așa că mi-am propus un articol dedicat – Kindle: preturi și motive pentru care merită să cumperi un Kindle dacă ești pasionat de muzică!

Kindle Preturi
Kindle Preturi in Romania

Se estimează că numărul de tablete vândute în 2014 va fi mai mare decât numărul de calculatoare tip desktop! Asta e ceva, nu-i așa? Cifrele acestea arată o schimbare a modului în care oamenii consumă informația digitală, de la “desktop computing” la “couch computing”.

Kindle Reader

Înainte să vorbim despre Kindle – preturi si magazine online – hai să vedem care sunt modelele construite de Amazon:

Kindle și Kindle Fire

În primul rând trebuie să facem diferența dintre E-Reader-ul Kindle și tableta Kindle Fire. La început brandul Amazon era cunoscut pentru dispozitivele E-Reader ieftine și inovatoare la nivelul luminozității ecranului. În continuare Kindle și Kindle Paperwhite sunt cele mai populare dispozitive pentru eBook-uri datorită ușurinței cu care citești și a prețurilor mici.

Pagina oficială Kindle aici.

Spre deosebire de E-Readere care sunt dedicate citirii cărților electronice și au ecrane alb-negru, noile tablete Kindle Fire au ecran tactil color și sistem de operare construit pe platforma Android. Adică sunt compatibile cu majoritatea aplicațiilor din Android App Store [și sunt peste 1 milion de aplicații acolo] la un preț de trei-patru ori mai mic decât tabletele Samsung [cu Android] sau iPad [cu iOS].

Iată link-urile pentru aplicații dedicate Kindle Fire:

Kindle Fire Apps – Kindle Fire Games

Se spune că Amazon iese în pierdere la vânzarea fiecărei tablete Kindle Fire, dar pentru magazinul online profitul vine după cumpărarea tabletei prin cumpărarea produselor digitale de pe Amazon.com! Este un model de afacere invers decât cel al Apple care întâi a vândut hardware [calculatoare, telefoane, tablete] ca apoi să facă bani din software [iTunes, Apps].

După un an de folosire a tabletei Kindle Fire pot spune că nu merită să arunci banii pe alte tablete când ai un gadget atât de puternic cu minimul de investiție! Pe Amazon App Store găsești toate aplicațiile populare  [Facebook, Twitter, Flipboard, Email etc.], toate jocurile nebune [Angry Birds, Minecraft, Tetris, The Sims, Monopoly etc.], utilitare, ziare și reviste. Plus experiența excelentă a citirii eBook-urilor!

Încă un avantaj pe care l-am descoperit: acumulatorii rezistă foarte mult, eu nu țin minte să mă fi lăsat vreodată bateria… Pun Kindle-ul la încărcat din când în când, atunci când îmi amintesc.

Deezer pe Kindle

În sfârșit, să ajungem la titlul articolului…

Kindle – Preturi în România

Readere Kindle – preturi pe eMag.ro: Kindle 6 inch, 2 GB, WiFi – eMag.ro 399 RON

Readere Kindle Paperwhite – preturi pe eMag.ro: Kindle All-New Paperwhite 6 inch, 2 GB, WiFi – eMag.ro 729 RON

Tablete Kindle – preturi pe EvoMag: Kindle Fire 7 inch, 8 GB, WiFi – EvoMag.ro 713 RON

Tablete Kindle – preturi pe OKtal: Kindle Fire HD 7 inch, 16 GB, WiFi – OKtal.ro 899 RON

Spotify pe Kindle Fire

Aplicații muzicale pentru Kindle Fire

Am descoperit că tableta este mai bună pentru urmărirea videoclipurilor de pe YouTube decât laptopul [care e greoi și trebuie să folosești tastatura] sau telefonul mobil [care are ecranul cam mic și difuzoarele slabe]. Când îl culc pe Sasha seara folosesc Kindle-ul pentru a pune muzică pe YouTube – 0,00 dolari.

Alte aplicații pentru ascultarea muzicii: SoundCloud [site dedicat DJ-ilor, emisiunilor audio, podcasturilor], Jango Radio [radiouri personalizate], I Heart Radio [radiouri online].

Există desigur și aplicații gratuite pentru descărcat MP3-uri:
– contra cost – Amazon MP3 [aplicație gratuită care este un player audio și un magazin online dedicat muzicii digitale],
– gratuit – MP3 Downloader [o aplicație ca un motor de căutare].

Pentru românii care au conturi pe serviciile de muzică online există de asemenea aplicații gratuite dedicate Kindle Fire:
– Deezer pentru Kindle
– Zonga pentru Android

Pentru cei care au acces la aplicațiile de muzică din Statele Unite găsim Spotify, Pandora, Rdio. Toate acestea gratuite, dar îți trebuie abonamente pentru a le folosi. Doar aplicația Grooveshark Remote te costă un pic [2,80 euro] și atenție: nu este o aplicație de sine stătătoare, este doar o telecomandă pentru a accesa muzica de pe PC!

Kindle apps

Alte aplicații gratuite pentru pasionații de muzică:
– Flipboard este mai ușor de folosit pe tabletă decât pe telefon, de asemenea. Aici vei găsi pagini [boards] realizate de marile bloguri de muzică, de exemplu Pitchfork, Urban Central, Rolling Stone

Pulse este un fel de Flipboard, a fost de curând cumpărată de Linkedin

Evernote și Pocket sunt aplicații pentru salvarea link-urilor, ideilor, listelor, pozelor în cloud, cu accesare de pe toate dispozitivele [PC, Mac, smartphone, tablete] – eu folosesc aceste aplicații pentru a-mi nota idei de articole și de melodii, versuri, link-uri utile

Găsiți mii de aplicații dedicate muzicii pe pagina dedicată din Amazone App Store.

Voi ce tabletă folosiți? Ce recomandați pentru cei pasionați de muzică și divertisment digital?

Foto: Amazon.com, PCmag.com