Secretele din spatele workshopului Secretele Industriei 1

Am avut mari emoții înainte de acest workshop Secretele Industriei și nu am ascuns acest sentiment față de cei 70 de participanți.

Am vorbit de emoții în filmulețele de înainte de eveniment, am scris pe grupul de pe Facebook chiar în acea zi, am spus de pe scenă imediat ce m-am urcat pe ea, în seara respectivă.

Iar acum veți afla de ce am avut emoții atât de mari…

Ideea de a face un eveniment offline cu numele ”Secretele Industriei” a venit în vară, la cererea mai multor comentatori de la interviurile mele live-video de pe Facebook. Durează o oră, în medie, un live-video #SecreteleIndustriei. După 50-60 de minute de discuții am simțit cu toții că interviurile sunt doar un ”teasing”. Abia atingeam în acea perioadă de timp subiectele serioase pe care invitatul meu le stăpânea, de la industrie muzicală la management artistic, de la drepturi de autor la contracte și licențieri, de la marketing online la PR și Sales.

După 20 de interviuri #SecreteleIndustriei am anunțat că voi face CEVA OFFLINE pe 27 septembrie. Nu știam ce voi face, dar aveam timp să mă pregătesc… și am vrut să mă oblig să respect o promisiune publică, să mă oblig singur, să fiu sigur că nu amân!

Dar ce ”secret” stăpânesc eu, Florin Grozea? Ce pot ”dezvălui” atât de important într-un eveniment la care participanții plătesc bilet? Gândindu-mă la aceste întrebări îmi creșteau emoțiile!

Cu siguranță trebuia să fie ceva legat de Internet, pe care l-am folosit cu succes încă din 1999, din care am făcut bani încă din 2007 și din care trăiesc exclusiv de trei ani.

Era clar, urma să fac un eveniment despre showbiz și online.

Dar care era ”secretul” pe care urma să-l folosesc?

Și atunci mi-am îndreptat atenția către interviurile pe care toată lumea mi le lăuda – ACOLO trebuia să găsesc conceptul meu, firul roșu, ideea! Dacă Universul m-a dus pe acest drum, trebuie să caut indiciile ascunse aici.

Adevărul este că invitații mei, oricât de diferiți fuseseră, vorbiseră toți despre muncă, talent, ambiție, oportunități. Dar aceste concepte erau prea generale pentru a mă ajuta în găsirea subiectului workshop-ului.

Ce aș putea spune participanților la workshop? ”Fii mai talentat! Muncește mai mult”? Nu voiam să vorbesc generalități. Voiam ceva concret!

Și atunci mi-am adus aminte interviul cu Cristi Stan [managerul VUNK, Proconsul, Holograf] care a insistat la un moment dat pe relația artist-fan, ca baza oricărei cariere de succes în muzică. Apoi despre claritatea cu care Dan Fințescu [Forward Agency, KissFM, Partydul] vorbea despre importanța fanilor. Apoi despre tacticile online relatate de Vlad Pârvulescu [PR Alina Eremia, Deepcentral etc.] pentru găsirea celor mai activi fani.

Și mai ales mi-am adus aminte de Cristina Chipurici care zicea în interviul meu: ”Nu mai depindeți de radiouri și alte canale împrumutate, creșteți-vă comunitățile online, altfel muriți când radiourile nu vă mai difuzează.”

BAM!

Asta era ideea cea mare: cum să găsești cei mai buni fani în miile și sutele de mii de fani de pe Facebook, care apoi să devină spectatori la concertele tale, ca să faci bani din arta ta și să nu mai depinzi de alții.

Mai pe scurt: Cum transformi like-urile de pe Facebook în bani?

Așa cum am descoperit de nenumărate ori în ultimele două decenii, un titlu clar este tot ce ai nevoie pentru un concept fantastic! [Despre Branding în Showbiz sper să discut într-unul dintre evenimentele următoare]

Aveam titlul: Secretele Industriei – Cum transformi like-urile de pe Facebook în bani.

Secretele Industriei

Un om cu imaginație nu are nevoie de mai multe detalii ca să înțeleagă din titlul de mai sus ce învățături se pot extrage din acel eveniment!

Și am avut rapid 50 de oameni cu imaginație care au cumpărat bilet, chiar fără să dezvălui prea multe detalii despre conținutul workshop-ului. Evenimentul a fost SOLD OUT cu 4 zile înainte, iar după acest punct și-au mai cumpărat bilete încă mulți artiști [pe care nu am putut să-i refuz, chiar dacă oficial sala era completă].

Dar emoțiile au continuat! Pentru că mi-am dat seama că sistemul de 9 pași pe care îl scrisesem special pentru acest workshop arată genial pe hârtie dar… oare chiar funcționează?

Nu puteam să predau doar teorie, fără practică.

M-am săturat de conferințe la care se vorbesc numai generalități și se citează teorii din cărți.

Nu puteam să vorbesc despre pași ”practici”, fără să fie… verificați în realitate.

Așa că am pus chiar eu în practică cei 9 pași pe două cazuri foarte diferite [clienți ai agenției mele Hit Yourself]. Și am verificat dacă există și alți artiști/vloggeri care pun în practică un sistem de acest gen [nu neapărat exact ca al meu, dar mergând pe aceleași concepte și strategii]. Am descoperit trei artiști români care pun în aplicare cu succes acest sistem.

Mi-am dat seama: FUNCȚIONEAZĂ!

Ca să fi e clar: Nu am inventat nimic! Aceste strategii online sunt puse în aplicare zilnic în SUA și UK, chiar și în România! Dar ce am făcut eu? Am clarificat sistemul, l-am pus pe hârtie și l-am făcut ușor de aplicat pentru un artist!

Nu am inventat apa caldă :-) Dar, așa cum spun mereu la conferințele unde sunt invitat ”Orice sistem e mai bun decât niciun sistem”. Mai ales dacă e pus pe hârtie și aplicat cu atenție.

Așa că am pus pe hârtie Secretul pe care îl descoperisem în interviuri, cele 3 Chei ale Succesului pe care le-am definit pentru a ajuta aplicarea Sistemului de 9 Pași Practici. Mai exact – am făcut un caiețel frumos, imprimat la tipografie. Acest caiețel a fost folosit la workshop pentru ca participanții să treacă cu mine prin acești 9 pași, să le explic sistemul și să îi pregătesc pentru a folosi sistemul în cariera lor.

caiet-workshop-secretele-industriei-1

OK, recunosc, nu e un mare Secret. E un secret doar atunci când nu îl conștientizezi, când nu îl cunoști, când nu îl pui în aplicare.

Din momentul în care îl înglobezi în viața ta de zi cu zi, Secretul predat de mine pe 27 Septembrie 2016 devine Adevăr.

A meritat până la urmă să am emoții?