VOCEA ROMÂNIEI: Moga, Smiley, Loredana și Brenciu sunt de vină că a câstigat Stefan Stan


Juriul Vocea Romaniei

Acum că apele s-au mai liniștit dați-mi voie să comentez emisiunea de succes care a făcut atâta vâlvă în societatea românească. Juriul ales de producătorii de la ProTV este unul dintre atuurile care au făcut ca “Vocea României” să devină un fenomen TV!

Cei 4 jurați sunt nu doar vedete naționale ci și personalități extrem de diferite, atât ca imagine și drum profesional cât și ca vârstă și public target.

Avem un compozitor foarte cunoscut [și controversat, iar ProTV-ul știe că are nevoie de controversă pentru a face audiență], o divă [printre puținele cântărețe care pot fi numite astfel], un cântăreț la modă iubit de publicul tânăr și un entertainer-cântăreț-actor.

[Din această formulă Horia Brenciu este pariul ProTV-ului, un pariu câștigător! Ceilalți trei sunt alegeri firești și apropiați trustului Pro]

Hai să mergem mai adânc în caracterizarea celor 4 vedete și să descoperim de ce era firesc să câștige la final Ștefan Stan.

1. Horia Brenciu:

O surpriză pentru publicul care îl cunoștea de acum 15 ani de la TVR. Nicio surpriză pentru cei din industria muzicală, noi îi știam spectacolele originale și talentul de entertainer. Din păcate genul de show pe care Brenciu îl face nu a fost gustat de marele public mulți ani la rând, public care voia mai mult muzică de club și fete despuiate decât cover-uri interesante și umor de calitate.

Din punctul meu de vedere Horia a câștigat cel mai mult la capitolul imagine… Dar alegerile lui mi s-au părut cele mai slabe, și aici am văzut diferența dintre un interpret și un producător muzical.
Chiar și în finală s-a văzut clar că Iuliana nu era la nivelul celorlalți competitori [nu vorbesc despre talent sau voce, ci despre prezență scenică și atitudine].
Nota mea pentru concurenții lui: 7.

2. Loredana Groza:

Lori e o divă. Dar la umbra divelor nu e loc de crescut. Personal cred că Loredana a fost nehotărâtă, influențabilă, neatentă.

Am remarcat câteva personaje în echipa ei, dar în afară de Dragoș Chircu [preferatul meu din tot concursul!] nu pot spune că a existat vreun concurent puternic pentru titlul de Vocea României.
Nota mea pentru concurenții ei: 7.

3. Smiley:

Fostul solist al trupei SIMPLU este revelația muzicală a ultimilor ani! În spatele imaginii de băiat bun stă… un băiat foarte bun :-)

Un artist talentat, un om modest și echilibrat, un compozitor inspirat, un tip pasionat de muzică până în oase. Asta s-a văzut și în modul în care și-a ales echipa! Personal cred că echipa lui a avut cei mai mulți artiști de valoare, nu doar voci, ci și artiști cu atitudine, ambițioși, cu look, cu sex-appeal.

Când mai rămăseseră 4 concurenți în echipa lui Smiley nu mă puteam hotărî care e mai bun, mi se părea că toți meritau titlul!
Nota mea pentru concurenții lui: 10.

4. Marius Moga:

Dacă Smiley nu a fost o surpriză pentru public și presă, Moga a câștigat câteva bile albe datorită atitudinii și sfaturilor pe care le-a dat. În spatele figurii arogante pe care toată lumea o cunoștea se află un compozitor abil, cu un ochi format. Marius a avut cele mai bune observații, cele mai serioase sfaturi, în contrast cu mica comedie pe care Brenciu o juca mereu și în antiteză cu glumițele Loredanei.

Marius a fost uneori singurul care a dat greutate criticilor juriului… Alegerile au semănat cu personalitatea lui: echipa lui a fost formată din personaje diferite, antitetice, pariuri riscante – un tip extrem de înalt, un tip corpolent, un băiat cu ochelari, o fată supra-ponderală etc.
Nota mea pentru concurenții lui: 9.

————-

Brenciu e marele câștigător la capitolul imagine proprie, Moga este omul care dă profunzime concursului dar Smiley a avut cele mai bune alegeri pe tot parcursul concursului.

Privind prin prisma acestor observații pot spune că era firesc să câștige ori Ștefan Stan, ori oricare dintre concurenții din echipa lui Smiley…

————-

PS: În finală departajarea la puncte s-a făcut tot pe mâna juraților – Smiley a pariat pe Andra [una dintre preferatele publicului PRO] iar Loredana l-a adus pe Pepe [care nu are imaginea imaculată a Andrei și care a cântat alături de Dragoș Chircu o melodie pe care majoritatea telespectatorilor nu o cunoaște]