PSY Gangnam Style

MUSIC: PSY a făcut 8 milioane de dolari din difuzările de pe YouTube

PSY Gangnam Style a fost, fără îndoială, Macarena anului 2012. Cine s-ar fi gândit că hitul anului pe plan internațional va veni din Coreea de Sud?

PSY Gangnam Style

Foto: AP/Sakchai Lalit

Nikesh Arora [Senior VP and Chief Business Officer de la Google] a dezvăluit aceste cifre la evenimentul de joi unde compania americană a anunțat rezultatele financiare ale anului trecut. Printre altele am aflat că Google Inc. are peste 50 de miliarde de dolari în conturi [cash!] și că în fiecare zi au făcut aproape 30 de milioane de dolari profit!

Din estimările Quartz videoclipul generază 65 cenți la fiecare difuzare, din care jumătate revin Google și jumătate se duc la compania care deține licența PSY.

Serviciile online cu muzică legală devin surse importante de venituri pentru artiști, compozitori și label-uri, motiv pentru care tot mai multă lume caută metode de promovare, distribuție și vânzare online. Și când vorbesc despre vânzări nu mă gândesc doar la “clasicele” magazine online unde se vând MP3-uri [iTunes, BeatPort, BandCamp] ci și la serviciile de streaming unde se plătește o sumă fixă pe difuzare sau un procent din venituri: Deezer, Zonga, Grooveshark, Spotify.

PSY “Gangnam Style” a luat întreaga lume prin surprindere, dar cei care au urmărit promovarea online a artistului nu sunt surprinși de succesul comercial al piesei. Vreau să spun că artistul sud-corean a folosit la maxim Internetul pentru a se promova iar când piesa a devenit destul de cunoscută a “atacat” radiourile și televiziunile din Statele Unite și Europa de Vest cu un plan bine pus la punct și cu o imagine… extravagantă!

PSY Gangnam Style

Acum câteva luni PSY a bătut recordul de vizionări pe YouTube, trecând de 1 miliard de vizializări doar pe acest site!

Află mai multe detalii despre PSY aici

Din ce țară va veni hitul anului 2013? Hai să începem un pariu…

Lasă la comentarii țara de unde crezi că va veni următorul Gangnam Style și vom vedea la finalul anului cine a ghicit corect!