Cartea Hit Yourself - ICEE Fest 2013

OFFLINE: De ce am scris cartea Hit Yourself

Vreau să reiau acest subiect pentru că am descoperit că efectul pe care îl are cartea Hit Yourself este unul de bumerang: am lansat-o în luna Mai a anului 2013 dar acum primesc cele mai multe laude! :-)

Ceea ce este de înțeles, într-un fel, atunci când e vorba despre o carte… Cartea este un produs mai profund decât o melodie sau un film, ai nevoie de mai mult timp să o citești [să o consumi] și uneori revii la ea peste ani și ani. Spre deosebire de o melodie [3-4 minute] care are o viață destul de scurtă, devenind “depășită” după câteva săptămâni; spre deosebire de un film [2-3 ore] care este consumat după maxim două vizionări.

Carte cere mai mult de la tine, cititorule.

Cere atenție și timp.

Cartea Hit Yourself este rezultatul a 6 luni de scris și încă 3 luni de corectat, editat, aranjat. Sigur că am gândit-o cu câțiva ani înainte s-o scriu și nu pot reduce perioada de creare a cărții la cele câteva luni de scriere. Ideea unei cărți mă “bântuia” de câțiva ani.

Dar de ce am scris cartea Hit Yourself?

Din ambiție.

cartea Hit Yourself

Ambiția de a arăta experiența pe care am adunat de-a lungul anilor în domeniul industriei muzicale. Pot arăta această experiență și în miile de articole de pe blog [am peste 5600 de articole pe acest blog] dar eu cred în sintetizarea inteligentă a informațiilor. Cred în Infotainment – ambalarea unor informații folositoare într-un pachet ușor de înțeles și distractiv.

Așa că nu am pus în carte o selecție de articole de pe blog… asta ar fi însemnat să mă auto-plagiez :-) cum deja a făcut-o Tudor Chirilă cu cartea lui… Nu! Am luat-o de la zero și am scris o carte cum se scrie o carte.

Am scris cartea Hit Yourself și din ambiția de a arăta tinerilor prin exemple reale că trăim vremuri extraordinare, vremuri pline de oportunități. Contrar paranoiei promovate de presă, contrar pseudo-valorilor care ni se bagă pe gât de unele televiziuni, contrar pesimismului știrilor Breaking News, în România acestor ani există foarte multe oportunități pentru tinerii care vor să dea lovitura. Mai ales în muzică!

Tinerii cred că au nevoie de pile, de cunoștințe bine plasate și de mulți bani pentru a face o carieră. Este vina părinților și bunicilor acestor tineri și este vina presei pentru această dezinformare…

În carte veți găsi povești adevărate despre sute de tineri români care nu au avut nici pile, nici părinți bogați, nici cunoștințe. Tineri care au pornit din provincie și, înarmați doar cu talent și vise au ajuns să dea lovitura în industria muzicală internațională.

Alexandra Stan a pornit din Valul lui Traian. La 22 de ani avea primul number one românesc în Germania. Sasha Lopez a pornit din Chișinău. Discul de aur în Canada și alte 7 țări. Morandi – Pitești și Alba Iulia. Number one în Rusia. David Deejay este născut în Bârlad. Hituri internaționale pentru 5 artiști români. Lista continuă și e lungă!

Aceste povești de succes ale tinerilor români apar în presă doar atunci când se întâmplă ceva rău, un divorț, un scandal. Dar eu cred că acești artiști merită o carte în care să descoperim frumusețea poveștilor lor de succes. O carte inspirațională.

Așadar am scris această carte pentru mine, pentru artiștii români și pentru a spune tinerilor că există un curent artistic românesc de mare succes în lume de care pot profita. Și să le spun că trăim vremuri pline de oportunități.

Cartea Hit Yourself este o carte pe care, dacă n-o scriam eu, trebuia să o scrie cineva. Sunt recunoscător că m-a ales pe mine.