18 ani de Hi-Q – oamenii care au pus umărul – Dan Badea

Azi împlinim 18 ani de Hi-Q. Majoratul. Finalul acestui proiect muzical.

E cel mai bun moment să vă povestesc despre oamenii care au pus umărul la succesul nostru, oameni cărora vreau să le mulțumesc încă o dată pentru că au apărut în viața mea.

Am scris despre Edi SchneiderBobby Stoica, Dan PopiMarius MogaNicoleta DrăganȘerban Huidu și Răzvan PopescuGabriel HuibanSilviu PăduraruGeorge Nemeznic și Victor Solomone momentul să vă povestesc un pic și despre Dan Badea [aka DJ Star], cel care ne-a fost alături 8 ani!

Dan Badea și Hi-Q

L-am cunoscut pe Dan în studioul lui Bobby Stoica. Era cel mai bun prieten al lui, foști colegi de liceu, parteneri de distracție. La prima vedere Dan mi-a dat impresia că este rapper pentru că lucra la niște instrumentale gen Paraziții pe care voia să “dea” rap. Dar i-a trecut repede :-) mai ales că era DJ în Club A și asta îi cam ocupa tot timpul.

Am devenit repede cei mai buni prieteni și aducerea lui ca DJ și inginer de sunet la Hi-Q a fost o mișcare firească. Mai ales că avea experiență de club și știa să lucreze cu sunetul.

Oh, sunt atât de multe de povestit despre Dan Badea și importanța lui în istoria Hi-Q… Nu știu de unde să încep :-)

Ce trebuie să știți este că Dan Badea, care este actor și a terminat ATF-ul la clasa lui Dem Rădulescu, a fost mai mult decât un inginer de sunet al trupei Hi-Q. A fost parte din Hi-Q, fiind omul care apare în toate videoclipurile noastre din 2002 în 2010. Mai mult decât atât, cu el lucram la textele melodiilor Hi-Q, Dan fiind un textier genial cum nu am mai găsit din momentul în care a plecat din trupă :-/ Eu chiar am observat că cele mai mari hituri Hi-Q au fost exact în perioada în care Dan era în Hi-Q, indiferent de solistele pe care le-am avut… O fi o coincidență?

Iată o listă de melodii la care Dan Badea a fost co-textier [co-autor]:

“Tu ești dragostea mea”
“Prea departe”
“Trăiește (imnul Big Brother)”
“Poveste fără nume”
“Te-am iubit, dar”
“Gașca mea” – textul este scris în totalitate de Dan Badea!
“Razna”
“Bună dimineața”
“Așa-s prietenii”

Pe lângă ajutorul la texte, Dan a fost prietenul și confidentul meu, DJ și co-prezentator la numeroase emisiuni, co-producător muzical pentru mai mulți artiști lansați de noi la studioul MOF Records. Vă amintiți hitul Delia feat Dj Star “Sufletul meu”?

Amintirile pe care le am cu Dan se leagă nu doar de succesele Hi-Q, ci și de vacanțele noastre din Statele Unite și Caraibe. Sau de petrecerile de la mare, pe plajă, cu șampania la gheață, cu prietenii și marea…

Hi-Q si Jackie Chan

DJ Star a fost și celebra gazdă a petrecerilor de miercuri seară din Twice, unde Mihai și cu mine eram MC, și unde trei sferturi dintre studenții bucureșteni petreceau în fiecare săptămână. Un eveniment de care generații întregi de studenți își amintesc cu plăcere, puneam muzică românească, ziceam glume la microfon, făceam concerte și concursuri. Au fost 6 ani de party!

Dan Badea - Twice

Cu Dan am lucrat și la eOk.ro – site-ul de muzică pe care l-am lansat în 2006. Pentru site am filmat câteva pastile de stand-up comedy, pe vremea când nimeni în România nu știa de acest gen de umor. Între timp Dan Badea a devenit unul dintre cei mai populari actori de comedie de la noi.

De ce Dan Badea?

Pentru că Hi-Q a avut numai de câștigat din talentul, experiența, umorul și susținerea acestui om. Sunt recunoscător destinului că Dan a existat în viața mea și sper din tot sufletul ca amintirile frumoase să nu fie întunecate de eventualele greșeli pe care eu sau alți membri Hi-Q le-am făcut în fața lui.

În următorul articol vă voi povesti despre alt om important din istoria Hi-Q – Dan Popi.