Dan Popi

18 ani de Hi-Q – oamenii care au pus umărul – Dan Popi

Azi se împlinesc 18 ani de la startul acestui proiect muzical – Hi-Q.

Voi scrie câteva articole despre oamenii importanți din istoria Hi-Q, acum că am hotărât să oprim acest proiect muzical.

Citește celelalte articole despre Edi SchneiderBobby StoicaDan Badea, Marius MogaNicoleta DrăganȘerban Huidu și Răzvan PopescuGabriel HuibanSilviu PăduraruGeorge Nemeznic și Victor Solomon.

Dan Popi și Hi-Q

După albumul “Dă muzica mai tare!” pentru care am luat Discul de Aur de la casa de discuri Roton, pentru noi era clar că nu mai vrem să lucrăm cu ei. Contractul, semnat pe vremea când eram doar niște copii veniți de la Brașov, nu ni se mai potrivea acum, că aveam 5 sezoane de emisiuni la Antena1 și trei hituri naționale. Nici atitudinea celor de la Roton nu era cea mai prietenoasă, deși le adusesem niște zeci de mii de dolari, dacă nu sute de mii… Erau vremuri ciudate pentru noi, iar noi voiam mai mult!

E amuzant că Dan Popi ne-a refuzat semnarea la casa lui de discuri Cat Music în 1999 când i-am arătat “Nu pot face nimic”. Dar ne-a primit cu brațele deschise în 2002 când am lansat un prim single cu Cat Music – “Tu ești dragostea mea”.

Videoclipul era susținut de Piaggio – producătorii de scootere, cei cu care aveam și un turneu prin țară, organizat cap-coadă de Mihai. Care din vremurile acelea era un manager ambițios [dar despre el voi vorbi pe larg într-un articol separat]. Vă amintiți acel videoclip cu scootere și nebunia pe care a creat-o în rândul puștanilor?

Dan mi-a dat mână liberă să produc primul album la noua casă de discuri, dar până a fost gata tot albumul noi aveam deja un Number One! Așa că am lansat o compilație care s-a numit “Hi-Q noi!” și care conținea hiturile momentului: Andre, Valahia, 3 Sud Est etc. Compilația ne avea pe copertă deși nu era un album Hi-Q :-) Compilația s-a vândut ca pâinea caldă, mai ales că aveam emisiunea cu același nume la Antena1, transmisă în direct de la Poiana Brașov.

Iată trupa Andre la emisiunea noastră de la Poiana Brașov:

Albumul “Pentru prieteni” a fost compus și produs la Constanța, acolo unde compozitorul de 18 ani Marius Moga lucra în studioul lui Viorel de la 3 Sud Est. Albumul conținea hiturile “Tu ești dragostea mea”, “Prea Departe”, “Dor de tine, dor de noi”.

Hi-Q Pentru Prieteni

În 2003 Dana pleca din Hi-Q și nu știam dacă voi continua cu muzica și cu televiziunea. Nu știam ce urma să fac. Multe uși s-au închis brusc, contractele s-au anulat, unii prieteni nu-mi mai răspundeau la telefoane. Dan Popi însă a fost unul dintre oamenii care ne-au susținut și ne-au ajutat în acele momente grele.

Nimeni nu credea că Hi-Q va mai fi un proiect de succes, după plecarea Danei. Cred că doar Mihai mai credea, undeva în adâncul sufletului lui. Au fost momente grele. Dan Popi, ca director al casei de discuri a trupei Hi-Q, avea toate motivele să rupă contractul sau să ia mâna de pe noi. Dar nu a făcut asta… Dincolo de relația profesională și de banii pe care i-a câștigat din succesul Hi-Q, Dan a fost un prieten oricând deschis să ne ajute.

În toamna anului 2003 am convins-o pe Nicoleta Drăgan să vină în Hi-Q. Pe Nico o știam de la Prima TV, unde Mihai și cu mine făcusem emisiunea estivală la Mamaia alături de Dan Badea.

Am mers cu Nico la Dan Popi și i-am spus că ea este noua solistă Hi-Q.

Nicoleta l-a întrebat pe Dan Popi: “Crezi că Hi-Q va mai avea succes?”. Dan i-a răspuns: “Eu voi face totul pentru Mihai și Florin, asta îți promit”. Nico a fost impresionată de răspunsul directorului casei de discuri și s-a hotărât să facă parte din proiect.

Apoi Dan a avut mare răbdare cu noi… :-) pentru că am muncit mai mult de un an până am găsit un nou drum muzical pentru “noul Hi-Q”. Fanii erau circumspecți, presa nu dădea doi bani pe noi, totul era mult mai greu decât înainte, pentru că trebuia să demonstrăm că putem reedita succesul imens pe care îl avusesem atâția ani cu Dana – emisiuni TV de succes, hituri number one, turnee de succes.

În toamna anului 2004 lansam videoclipul “Gașca Mea” și succesul revenea în trupa Hi-Q. Dan Popi pariase corect, încă o dată!

De atunci au trecut 10 ani și Dan Popi este același prieten al trupei Hi-Q, alături de noi la bine și la rău. Nu voi uita niciodată acele câteva momente definitorii din istoria Hi-Q în care el a pariat cu tot sufletul [și banii] în proiectul nostru muzical. Și nu doar în Hi-Q, ci și în alte proiecte muzicale pe care le-am lansat la studioul nostru MOF Records: UNU și TNT.

De ce Dan Popi?

Pentru că prietenii sunt aceia care te susțin și atunci când e greu, nu doar atunci când ți-e bine.

În următorul articol vă voi povesti despre alt om important din istoria Hi-Q – Marius Moga.