Callatis 2006 – 2

Luni am fost la probe, se auzea bine. Desi stiam ca scena suna mereu asa cum vrem noi, iar televizorul suna cum vrea soarta… si in general prost! Apoi am fost la Vama Veche la terasa Club A, am mancat, am povestit, ne-am minunat de preturi si de masinile intalnite acolo. Apoi am plecat la hotel sa ne pregatim.

La ora 18,30 am fost la conferinta de presa a lansarii compilatiei “10 ani de hit-uri – Callatis 2006” impreuna cu Radu Fornea (K1-initiatorul ideii), Laurentiu Duta (3SudEst) si Dan Popi (Cat Music).
Lansare Compilatie 10 ani

Fiecare a spus ce inseamna ultimul deceniu pentru el, Dan a insistat pe dezvoltarea show-biz-ului ca afacere, a amintit de hit-ul care a pornit nebunia dance si implicit nasterea casei lui de discuri pe bazele Legii Drepturilor de Autor (“Ai plecat” – 3SudEst). Radu Fornea si-a amintit de trupele lansate de el care au intrat pentru prima data in discotecile si pe radiourile romanesti. Eu am observat ca momentul lansarii acestei compilatii cu preluari dupa hit-urile ultimilor 10 ani ne arata ca, in sfarsit, incepem sa avem o istorie a muzicii pop-dance, incepem sa avem “oldies but goldies”. Si observam diferentele clare de calitate intre orchestratiile/productiile/versurile de acum 10 ani si cele de acum, semn ca si compozitorii au “crescut”, s-au maturizat artistic.

La ora 21,15 prietenul nostru DJ Star canta cu Delia doua piese pe scena Callatis2006, “Vino la mine” (preluare N&D) si “Sufletul meu”. Noi ajungeam la scena la ora 22,00. Acolo – multa lume, organizatori, inghesuiala. Erau si Monica si Irinel Columbeanu, in acelasi loc unde i-am intalnit pentru prima si ultima oara acum exact un an. Prin culise erau zeci de artisti, trupe, dansatori, toti felicitandu-l pe Mitzah pentru pozitia de la emisiunea de duminica noaptea cu Catalin Maruta.

Dupa ora 23, din nou cu o mare intarziere, am intrat pe scena. Am cantat “Razna”, “Dor de tine, dor de noi”, “Un minut” (versuri) si “Gasca mea” (clip). Eu am avut probleme cu casca de la prima piesa, la a treia piesa am schimbat bateria dar problemele au continuat, motiv din cauza caruia m-am bazat mai mult pe monitoarele de pe scena! Hm :-(

Gabi Cotabita a fost prezent pe scena la ultima piesa, gluma preferata de dupa recital fiind “Ce tari suntem, am ajuns ca Cotabita sa ne fie dansator!” Dupa ce am iesit, fericiti ca am fost singura trupa la care publicul a aplaudat si scandat 3 minute in sir (cum observa Dan Popi la emisiunea de noapte cu Catalin Maruta), am aflat ca 3SudEst erau suparati ca recitalul lor era in pericol sa nu intre pe TV. Ceea ce nu s-a intamplat, iar noi am rasuflat usurati ca nu i-am incurcat pe colegii nostri, Laurentiu Duta fiind ultimul om pe care eu as vrea sa-l supar cu ceva!

Dupa concert am plecat la Bucuresti.

“Alaturi de ingeri” – 3SudEst

[tags]Hi-Q, 3SudEst, K1, music, Callatis[/tags].