Joi>>>Muzica acestor zile – 2

Ziua a fost relaxata, si asta obligat-fortat pentru ca placa de sunet este la service… Dar am fost totusi la studio sa mai ascult demo-uri venite pe www.e-OK.ro, sa mai raspund la email-uri.

Zilele acestea am ascultat multa muzica in trafic si am chef sa vin cu propuneri de muzica de inalta calitate. Sau, macar, muzica ce-mi place! Asa cum ziceam si mai demult.

Mi-a placut albumul Pink “I’m Not Dead”, are piese frumoase, orchestratii pop-rock interesante, versuri directe. Piesele de pe acest album vor ramane piese bune si peste ani. Propun “Who Knew” (co-produs de Max Martin) si “Dear Mr. President”.

Alte doua albume foarte interesante, inovatoare si curajoase sunt Nelly Furtado si Justin Timberlake. Le pun impreuna pentru ca sunt produse aproape in totalitate de Timbaland (citeste articolul meu despre el), care a reusit sa se redefineasca si sa dea lovitura din nou cu un stil greu de definit. Beat-uri hip-hop agresive si balansate, instrumente house/trance/triphop europene, strings-uri grele, sample-uri orientale, linii melodice pop-r&b. Va propun sa ascultati “What Goes Around, Comes Around” (Justin pentru Britney?), “Losing My Way” (balada geniala, un fel de Prince/Michael Jackson-in-2008), iar de la Nelly Furtado “Te Busqué” featuring Juanes, “In God’s Hands” si “All Good Things (Come to an End)”.

NELLY

In Romania se fac rar albume unitare, dar observ cu bucurie ca hip-hop-ul creste. Incet, dar sigur. Imi place Grasu XXL si remarcam mai de mult piesele “La adapost” si “Traiesc din vise” cu Artanu (Timpuri Noi). Albumul este divers si ca orchestratii si ca teme abordate. Plus cateva featuring-uri interesante.
Si M&G “Striga Hey”, cu piese ragga si dancehall, mai putin comercial si mai simplu din punct de vedere orchestral, dar foarte unitar ca stil. Imi place “Gentleman” in versiunea cu Menali.
Am redescoperit albumul “O mare familie” Sisu si Puya, si am scultat mai bine versurile, baietii s-au maturizat si vorbesc verde-n fata despre multe probleme care altor rapperi li se par delicate: familia, necesitatea scolii si elitelor, destinul, muzica underground si muzica neagra din State. Best: “Aici e Romania” (super idee, super versuri), “Nu ati inteles nimic” (un fel de ars poetica, dupa 10 ani de la debut) si “Asta e pentru” (piesa care poate oricand avea un clip care sa miste Romania, de orice varsta si cultura).

Maine ma duc la concertul Voltaj si imi cumpar “Revelator” sa va zic ce parere am despre el. Baietii sunt etalon, sunt foarte curios ce aduc nou!

“Aici e Romania” – Sisu si Puya

[tags]Hi-Q, Music, Romania[/tags].