Duminica>>>Emisiunea “Ce bine e!” – 9

Duminica asta am discutat despre hip-hop si problemele acestui gen in Romania. Invitati au fost Puya, venit special din turneul-campania anti-drog “Invata sa alegi”, Andreea Talmazan – manager, Edi Schneider – producator, orchestrator, compozitor. Trupa hip-hop propusa de noi a fost VIRUS, doi baieti din Iasi care au fost alesi castigatori la concursul KAT.ro initiat de Panasonic, revista KAT si casa de discuri Cat Music.

Puya a fost, ca de obicei, direct si sincer, dezamagit de industria muzicala (“hai sa fim seriosi, industria muzicala de la noi nu e industrie asa cum vrem noi sa credem”) si de manageri (“niste bagabonti”).

www.la-familia.ro

Andreea Talmazan a insistat pe doua lucruri: (1) trupele, chiar si cele hip-hop, au nevoie de o echipa manager+impresar care sa se ocupe profesionist de proiectul muzical, si (2) necesitatea tuturor artistilor romani de a se raporta mereu la artistii de afara.

Edi Schneider, care a cunoscut cele mai tari trupe hip-hop romanesti chiar la inceputul carierei lor (BUG Mafia, La Familia, Il-Egal, Don Baxter) si a produs toate albumele rap din perioada de glorie a genului 1996-2000, a remarcat ca instrumentalul trupei Virus este la un nivel bun si i-a sfatuit pe baieti sa fie sinceri in actul artistic.

Emisiunea a fost mai dinamica decat cele dedicate rock-ului, mai ales datorita atitudinii directe a lui Puya, care isi spunea mereu parerea atunci cand nu era de acord cu ce se spunea in platou.

Care sunt trupele hip-hop care va plac? Ati ascultat noul album “O mare familie” Sisu&Puya? Ati auzit de CTC?

“Aici e Romania” – Sisu&Puya

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Sisu, Puya, VIRUS, hip-hop[/tags].