Vineri>>> ARTIS, noul val al muzicii romanesti, si UCMR-ADA

ARTIS este Asociatia Romana a Tinerilor Interpreti si Compozitori. Membrii fondatori sunt Florin Grozea (Hi-Q), Laurentiu Duta (3SudEst), Marius Moga (Morandi), Bobby Stoica (Voltaj), Radu Fornea (K1), Ionut Radu, Edi Alexandru, Bogdan Popoiag (UNU’), Mircea Presel, Dani Alexandrescu, Smiley (SIMPLU). Alaturi de noi au venit si Edi Schneider (DJ Phantom), Mihai Ogasanu, Vlad Irimia (BUG Mafia).

3se

Noi toti suntem compozitori, membrii ai UCMR-ADA, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor. UCMR-ADA e colector unic al drepturilor de autor pentru compozitori romani si straini, de pe teritoriul Romaniei. Scopul UCMR-ADA este sa colecteze si sa distribuie corect banii adunati de la utilizatorii de muzica din Romania.

Voltaj

ARTIS a fost infiintata pentru a sustine drepturile autorilor si interpretiilor tineri, cei “noul val”, separat de organizatiile in care acestia mai fac parte si in colaborare cu acestea. Anul trecut, de exemplu, ARTIS a sustinut lupta impotriva modificarii gresite a legii drepturilor de autor, alaturi de UCMR-ADA, CREDIDAM (drepturi conexe de autor) si UPFR (producatori).

Simplu

Joia viitoare, pe 8 martie, este Adunarea Generala anuala a UCMR-ADA. ARTIS impreuna cu o mare parte din compozitorii din “noul val” s-au hotarat sa sustina in bloc comun 3 candidaturi pentru cele 3 locuri din Consiliul Director care se vor elibera anul acesta.

Va voi tine la curent cu desfasurarea actiunii.

“Stiu” – Voltaj

[tags]Hi-Q, Music, Romania, ARTIS-RO, UCMR-ADA[/tags].