Guest Post: Guitar Hero

Acesta este primul articol scris de altcineva special pentru blogul meu. Sunt deschis şi la alte propuneri de “guest post” din zona de interes: muzică, industrie muzicală, studiouri de înregistrări, internet, tehnologie vs muzică.

Blog dedicat industriei jocurilor:

Guitar Hero este un joc care a facut furori si s-a vandut in peste 21 de milioane de exemplare, in intreaga lume. Vreau sa cred ca este fenomenul care a relansat si a readus in main-stream miscarea rock moarta de ceva timp pe plan mondial si parca nenascuta pe plan mioritic.

Am marea onoare sa posed un asemenea joc in varianta bundle, adica pe langa joc, in cutie a venit si chitara, chitara care face dintr-un joc arcade dragut o capodopera de nivel mondial.

Xbox

Ideea jocului e foarte simpla: pe o “tabla” iti vin niste buline de 5 culori si tu trebuie sa le nimeresti, fiecare bulina are un sunet din melodie (un track pentru cunoscatori) care se activeaza daca o nimeresti, daca nu, melodia ta va suna incredibil de prost. Daca le nimeresti perfect melodia va suna perfect si feelingul pe care ti-l da e unul incredibil. Daca doar te uiti sau te joci cu controllerul clasic de Xbox la acest joc nu gasesti nimic deosebit, dar dupa ce ai pus mana pe chiatara si ti-au iesit cateva “acorduri” nu te mai poti dezlipi de joc.

Joc

Jocul stie sa creeze o atmosfera care sa te ridice la cer atunci cand “interpretezi” melodiile celor de la Metallica, Aerosmith sau Gun’s N Roses, e la fel ca atunci cand dai gol cu Ronaldinho la Fifa de la mijlocul careului sau ca atunci cand treci cu 200 km/h linia de finish la NFS.

Jocurile sunt facute sa ne satisfaca visele care in lumea reala nu ne sunt accesibile, iar cu siguranta in realitate nu vei canta niciodata la Slash. Diferenta dintre joc si realitate e ca in Guitar Hero poti sa fi mai bun ca Slash, iar sufrageria ta cu covoare si mileuri este scena plina de flacari in care tu esti “zeul” cu chitara.

Jocul are mai multe moduri care fac il fac si mai hazliu, pe langa modul cooperativ in care poti sa te joci cu un prieten, iar el e la bas, mai e si modul battle in care joci impotriva unui jucator real. Care greseste cel mai mult pierde. In plus, daca ai o zona foarte buna poti sa ii pui adversarului tau tot felul de piedici care sa il faca sa greseasca.

Toate aceste moduri sunt disponibile si pe Xbox Live ca sa joci alaturi/impotriva unor necunocuti de pe toate continentele lumii.

Slash

Tot pe Xbox Live gasesti sa downloadezi si melodii noi pentru joc, unele sunt necunoscute si gratuite, iar daca vrei sa canti Coldplay, Muse sau Pearl Jam trebuie sa dai bani.

In continuare va las sa urmariti un episod din South Park care arata, intr-o parodie, ce inseamna Guitar Hero.

Mai multe articole despre jocurile pe calculator găsiţi mereu pe blogul autorului.