11 intrebari si raspunsuri despre preselectia Hi-Q de la Neatza

S-a încheiat campania noastră Bună dimineața, te succes de la Neatza cu Răzvan și Dani și e momentul să răspundem la cele mai întâlnite întrebări din aceste doua săptămâni.

Colectate de pe site-ul Neatza, bloguri, email:

1. De ce nu ati chemat-o în emisiune și pe preferata mea?
R: Au fost peste 150 de înscrieri pe site, sunt mari șanse ca preferatele publicului să nu fi fost și preferatele noastre. Mihai și cu mine le-am ales și tot noi vom hotărî la final cine vine în echipa noastră.

2. A avut vreo importanță votul publicului?
R: În fiecare zi, înainte să alegem concurentele din emisiunea următoare, reascultam vocile de pe primele locuri. Am urmărit mereu propunerile publicului dar hotărârea finală am luat-o mereu noi! Am fost foarte atenți la prioritățile trupei, știm foarte bine ce căutăm și de asemenea înțelegem că din exterior lucrurile se văd altfel.

3. Unele chiar nu au cantat bine in direct, de ce le-ați mai adus?
R: Bună întrebare! Am avut câteva surprize neplăcute: demo-ul trimis pe site era foarte bun dar în condițiile de live din platou fetele respective nu s-au ridicat la un nivel acceptabil. E greu să te descurci dacă nu ai experiență de scenă și de televiziune.

4. Vocile nu se potriveau mereu cu melodiile voastre, de ce nu ați ales alte melodii?
R: Concurentele trebuie să se potrivească stilului și melodiilor Hi-Q, nu invers!

5. Ați apărut la Neatza pentru a vă face publicitate sau chiar căutați voci bune?
R: Am spus și în emisiune: am ales această emisiune pentru că are audiență și Răzvan și Dani sunt niște oameni deschiși și inteligenți. A fost pe interes :-) Scopul nostru principal a fost găsirea celor mai potrivite voci.

6. Se zvonește că vă cunoșteați cu unele concurente, au intrat pe pile în concurs?
R: Înainte de emisiune am făcut numeroase preselecții la noi la studio și în sala de repetiții. Sincer să fiu nu sunt multe voci bune nedescoperite în România și le cam știm pe toate… Dar pilele nu au ce căuta, e vorba de viitorul trupei, nu vrem să ne furăm căciula singuri!

7. Au avut șanse și fetele din provincie sau doar Bucureștiul?
R: Jumătate dintre concurentele chemate în emisiune au fost din provincie. Dar nu a fost un criteriu, noi am căutat vocile potrivite muzicii noastre, punct.

8. Eu n-am înțeles de ce ați ales aceste fete, erau multe pe site cu voci mai bune!
R: Sunt multe criterii după care ne-am ghidat, nu doar vocea. Am ascultat timbrul, interpretarea, ambitusul, flexibilitatea vocii, emfaza și multe alte aspecte. De multe ori o voce foarte bună nu se potrivește unui anumit gen de interpretare.

9. Melodiile Hi-Q nu sunt atât de ușoare precum par.
R: Asta nu e o întrebare, e o afirmație! :-) Din prima emisiune am spus că melodiile noastre vor fi dificile tocmai pentru că este mai greu să cânți o melodie Hi-Q decât să copiezi Alicia Keys sau Beyonce.

10. Cum v-ați putut da seama de potențial doar dintr-un demo? Și doar dintr-o fotografie?
R: Am ascultat mii de voci în ultimii 14 ani, fie că erau în studio, fie la preselecții prin licee, concursuri, emisiuni. Ca artist experimentat îți dai seama repede care voce nu este potrivită. Iar dacă aveam dubii sau înregistrarea nu era relevantă am luat legătura cu fetele respective și le-am rugat să ne mai trimită și alte piese. La fel am făcut cu fotografiile. Munca de preselectare a fost asiduă, vă asigur.

11. De ce nu ați ales aceleași melodii pentru fiecare concurentă?
R: Avem multe hituri :-) Ipoteza de la care am plecat a fost că dacă știi să cânți, vei cânta orice melodie! Adică… cele două voci pe care le vom coopta în trupă vor cânta toate piesele Hi-Q, nu doar baladele sensibile, sau doar melodiile ritmate.

Încă o observație: dacă ești artist și te-ai înscris într-o competiție te rog verifică-ți adresa de email măcar o dată pe zi :-( Este inadmisibil să primim răspunsuri după 3 zile! Asta spune multe despre seriozitate, nu-i așa?