Romania

OFFLINE: Românii sunt oameni buni


Ieri am fost invitat de Cabral la un interviu despre orașele românești, despre muzica românească și despre români în general. S-a potrivit foarte bine ideea lui cu lansarea campaniei Românii Sunt Deștepți. E ceva în aer, se pare :-)

Eu sunt de acord că românii sunt deștepți, dar în sensul de “talentați”, “descurcăreți”, “șmecheri”, “adaptabili” nu neapărat “culți”, “educați”. Deși știu mulți români educați, dar dacă vrei să generalizăm, cred că sunt mai corecte cele patru epitete propuse de mine [ca sinonime/explicații la cuvântul deștept].

Unii spun că românii nu sunt deștepți și vin cu exemple. Înainte să accept exemplele lor eu mă uit în jurul meu și văd oameni deștepți, oameni buni. Înainte să accept criticile și pesimismul și negativismul lor mă uit în mine și găsesc un om ambițios, un om bun.

Deci oricât de rău ar fi în România, îmi place să găsesc binele din România. Așa funcționez eu.

Și chiar dacă ar fi așa rău cum cred unii, eu nu pot trăi cu gândul că totul este urât, prost, rău. Nu pot! Deci poate mă mint, poate sunt idealist, dar așa pot eu trăi.

Din acest motiv am scris articolul Top 10 schimbări în bine ale României – subiect preluat apoi și de TVR2.

Despre asta am vorbit ieri în interviul cu Cabral. Pentru că românii sunt oameni buni, eu așa cred. Și nu accept să-mi demonstrezi contrariu, aștept însă să-mi dai dreptate prin acțiunile și vorbele tale :-)

—————–

Interviul va apărea săptămâna viitoare, vă anunț când este sigură difuzarea lui.
Precizare: Articolul și interviul nu au nicio legătură cu campania ROM, în afară de faptul că am fost inspirați să reaudcem acest subiect în discuție.