VIDEOCLIP: Sector 7 – Mă-ta are cratimă, de asemenea are diacritice



Vezi mai multe din Comedie, Umor romanesc pe 220.ro

Îmi place ideea asta și mai ales îmi place tinerețea băieților. Adică e normal ca generațiile astea mai vechi :-) să arate cu degetul spre puștanii agramați, dar sunt mândru că există și puștani care conștientizează criza limbii române din ultimii ani!

Și mai ales sunt bucuros să văd că lăsăm politețurile și limbajul elevat și emisiunile culturale… și atacăm pe Internet [acolo unde sunt cei vizați de satiră], cu o melodie hip-hop [cum le place celor vizați], într-un format video [consumat zilnic de puștani].

Dan Pandrea îi critică pe cei de la Sector 7 că greșesc și ei în melodie folosind cuvântul “vroia” care nu există în DEX și care este o greșeală [de asemenea] frecventă în ultimul timp. Dar asta nu umbrește intenția Sector 7 și sper să existe mai multe clipuri pe acest subiect. Poate chiar un serial? Pentru că avem multe subiecte de abordat apropo de limba română…

Dacă vă place ideea vedeți și articolele acestea de pe Scri.ro, SimonaIonita, Hoinaru.ro. Plus articolul frumos și trist al lui Cristian Tudor Popescu.

O singură observație am și eu: mi-ar plăcea ca toți cei care scriu articole pe blog sau în ziare să folosească și diacriticele. Degeaba scrii corect dacă folosești “daca” în loc de “dacă”, “rata” în loc de “rață”, “gasca” în loc de “gașcă” și tot așa.

Cum vi se pare melodia? Este exagerată? Va schimba ceva pe Internet? Va schimba ceva la Bac?

——————————————————————–

Și cireașa de pe tort: o colecție de înjurături corecte pe Diacritica.wordpress.com [atenție! expresii licențioase!]