Jay Z

MUSIC: Tidal, rivalul Spotify și Deezer se lansează azi

Tidal, serviciul online de muzică on-demand [online music streaming] în care a investit Jay-Z acum câteva săptămâni se lansează oficial azi cu un eveniment în New York, transmis în direct pe site-ul oficial tidal.com.

La eveniment au venit marile staruri care au și promovat acest brand în ultimele zile folosind hashtag-ul #TIDALforALL: Alicia Keys, Rihanna, Chris Martin [Coldplay], Madonna, Daft Punk, Jay-Z, Kanye West, Dead Maus, Nicky Minaj, Usher.

TIDAL NY

Alicia Keys a spus în introducerea prezentării ei: ”TIDAL este prima platformă mondială de promovare și distribuție a muzicii deținută de artiști”.

Trebuie să știți că TIDAL se laudă cu muzică online la calitate înaltă. Citește detalii despre acest serviciu online de muzică pe Forbes.com și pe blogul Cristinei Chipurici.

Vestea bună este că, spre deosebire de Spotify, de exemplu, TIDAL este deja disponibil și în România:

Țara noastră este doar una din cele 31 în care Tidal s-a extins, fiind disponibil în: US, Canada, UK, Ireland, Finland, Netherlands, Belgium, Luxembourg, Italy, South Africa, Czech Republic, Slovakia, Singapore, Denmark, Spain, Portugal, Estonia, Latvia, Lithuania, Norway, France, Austria, Switzerland, Hungary, Turkey, Sweden, Slovenia, Greece, Cyprus, Malta. Tot ieri s-a anunțat că serviciul urmează să se lanseze până la jumătatea anului și în Polonia, Germania, Australia, Hong Kong, Quatar, UAE. [Pyuric.ro]

O altă veste bună este că Taylor Swift și Led Zeppelin au aprobat întregile cataloage pentru a fi ascultate pe acest serviciu, pentru prima dată în istorie! Asta după ce Taylor a uimit întreaga industrie muzicală refuzând să ofere albumul ”1989” la ascultare online pe Spotify. Vă amintesc că acest album este cel mai bine vândut album american al anului trecut și printre cele mai populare albume pop din ultimii 20 de ani. Mai multe detalii despre alegerea artistei într-un articol de pe Billboard.com

Evenimentul de lansare a conținut și un moment în care artiștii prezenți, anunțați ca ”proprietarii TIDAL” au semnat o cartă TIDAL. Mi-a plăcut acest moment, cred că este unul simbolic și se diferențiază față de celelalte servicii de muzică online prin atenția pe care o dau artiștilor.

Iată cum arată TIDAL în player-ul web, pe Chrome:

TIDAL web

Sunt curios dacă implicarea lui Jay-Z [care deține în acest moment 59% din companie] și a altor nume mari ale muzicii pop mondiale va reuși să ducă în top TIDAL HIFI, acolo unde deja Spotify este considerat un standard al streaming-ului online, Deezer există deja în peste 180 de țări iar Google Music și iTunes+Beats Music se pregătesc și ei de atac.

Poți testa TIDAL HIFI gratuit pentru 7 zile, apoi poți alege abonamentul Premium de 4,99 EURO/lună sau HIFI pentru 9,99 EURO/lună.

Later edit: O recenzie video făcută de Techcrunch.com și câteva întrebări ridicate de Cristina Chipurici pe blogul ei.

Foto: Shutterstock.com