OFFLINE: Summer well, summer very well, indeed

Când mă apucă nebunia și am impresia că țărișoara noastră a luat-o razna [iar asta se întâmplă în general după ce mă uit la știrile de la televizor, motiv pentru care săptămâna trecută mi-am anulat abonamentul TV], ei bine atunci vine câte un moment să-mi ridice moralul.

Așa a fost Summer Well anul acesta: un moment inspirat care mi-a readus speranța în români.

Festivalul acesta a insistat să-mi demonstreze că miturile noastre negative pot fi spulberate într-o singură zi. În două zile, ca să fiu mai exact :-)

Mitul nr.1 – La marile concerte din România mori de sete și de foame

Summer Well a beneficiat de același sistem de plată non-cash ca la toate concertele mari, precum Robbie Williams. Diferența a fost însă enormă pentru că kiosk-urile de cumpărat jetoane au fost peste tot în pădurea de pe domeniul Știrbey, practic nu am văzut nicio coadă și totul a mers foarte repede, la orice oră. În plus, faptul că tot evenimentul s-a desfășurat în pădure, departe de căldura betoanelor orașului a făcut ca atmosfera să fie răcoroasă și relaxată.

Mai vreau să merg la concerte în afara orașului!

Summer-Well-2015-16

Mitul nr.2 – Românii lasă un dezastru ecologic după ei

Pe Litoralul românesc este în continuare haos pe plajă și în apa mării. Se pare că nu ne putem abține să aruncăm țigările, cutiile de bere, paharele de plastic și restul deșeurilor la gunoi, ci ne place să le lăsăm în urma noastră pe plajă.

La Summer Well însă era suspect de curat peste tot și am văzut sute de oameni care mergeau câțiva metri să arunce deșeurile în sacii de gunoi de pe margine. Parcă îmi plac din nou românii!

Summer Well - foto InfoMusic.ro
Concert Foals la SummerWell 2015 – via InfoMusic.ro

Mitul nr.3 – La festivaluri open-air (precum Summer Well) merg numai puștanii

Deși erau o grămadă de puștani sâmbătă și duminică [14-20 ani], aș estima că peste două treimi din publicul Summer Well era peste 30 de ani. Am văzut de asemenea o grămadă de părinți cu copii mici, chiar cu bebeluși sugari! Noi am fost cu băiețelul nostru și m-am bucurat să văd că Sasha are cu cine să se joace :-) M-am întâlnit și cu Dana Rogoz care era cu băiețelul și se bucura de muzică împreună cu el.

Summer-Well-2015-5

Mitul nr.4 – În afară de muzică nu prea ai ce face la concerte

Summer Well a fost o surpriză pentru mine și aici: am simțit chiar că recitalurile muzicale sunt ”auxiliare” distracției propuse de organizatori și de sponsori!

Cortul Orange a fost locul de întâlnire cu prietenii mei în aceste două zile datorită poziționării bune în raport cu scena principală, dar și pentru că acolo se întâmplau o grămadă de activități: camere de selfie animate [vezi aici câteva gif-uri ale noastre și aici toată galeria!], jocuri pe gadget-uri, photo-wall, tatuaje, dulap cu prize pentru încărcat smartphone-uri. Plus terasele cu mâncare și bere [am ”testat” Calif, Wu Xing, La Strada, Tuborg], plimbarea pe lac cu pluta (?), labirintul pentru copii, balonul cald de la Orange și zona cu cinematograful în aer liber [Orange Pop Up Cinema].

Apropo de dulapul de prize, Orange a adus copacul V-Tree pentru cei care aveau nevoie de energie în plus, copacul fiind o soluție eco de ultimă generație. Un dispozitiv foarte cool cu care am insistat să ne fotografiem!

În cele două zile de festival m-am întâlnit atât cu prieteni și colaboratori din București, cât și cu prieteni din copilărie care locuiesc în alte orașe. Plus câteva persoane cu care nu am mai vorbit de 5-10 ani și care erau acolo cu gașca sau cu familia. Ce loc frumos, ce întâmplare fericită!

Am nevoie, din când în când, de asemenea întâmplări frumoase în viața mea. Momente în care să îmi reîncarc bateria și să spun și eu, așa cum am văzut pe Internet: faith in humanity restored.

Sau, și mai bine, preluând o vorbă de la Costin: Summer very well, indeed.

FOTO: ComputerBlog, InfoMusic.ro, arhiva personală.