Teo

18 ani de Hi-Q – oamenii care au pus umărul – Teo Trandafir

S-au împlinit 18 ani de Hi-Q!

Un moment potrivit pentru a mulțumi oamenilor care au contribuit la succesul Hi-Q în muzică și televiziune! Citește articolele scrise până acum: Edi SchneiderBobby StoicaDan BadeaDan PopiMarius MogaNicoleta DrăganȘerban Huidu și Răzvan PopescuGabriel HuibanSilviu Păduraru, George Nemeznic și Victor Solomon.

Am ales pentru această aniversare de 18 ani să mergem în emisiunea lui Teo Trandafir pentru a închide un cerc simbolic – în 1999 eram invitați pentru prima dată la o televiziune națională de către Teo Trandafir și Mircea Badea, la Antena1. Aveam 19 ani și câteva melodii cu succes moderat pe plan local. Dar Teo a văzut un potențial în noi atunci… și acum este momentul să vă dezvălui povestea completă a acelui debut!

Teo Trandafir și Hi-Q

În 1999 Teo și Mircea erau cele mai mari vedete din televiziunea românească. Făceau matinalul la Antena1 și defineau, practic, divertismentul TV în România. De asemenea cei doi aveau o emisiune radio în weekend, la Radio Brașov, unde prietenul nostru Dragoș Maraloiu [pe atunci inginerul de sunet Hi-Q] era MC și DJ.

Într-unul dintre weekend-uri Dragoș ne sună de la radio, bucuros că a avut ocazia să le arate vedetelor de la București melodia Hi-Q “Nu pot face nimic”. Piesa avea un succes local, fiind promovată puternic de cel mai mare radio din oraș, Radio Brașov. [Citește aici povestea acestei melodii]

Mihai se îmbracă rapid [emisiunea de la Radio Brașov era difuzată sâmbătă dimineață], înregistrează pe CD-blank melodiile pe care le aveam în acel moment și fuge la Radio Brașov. Îi prinde în extremis pe cei doi prezentatori TV care tocmai plecau spre București și le oferă acest CD.

Teo, probabil impresionată de determinarea lui Mihai, poate influențată de entuziasmul oamenilor de la Radio Brașov, poate doar curioasă, ascultă CD-ul în mașină, în drum spre București.

Pe 29 martie 1999 am fost invitați pentru prima dată la “Teo și Mircea Show”, la Antena1.

Teo Trandafir si Mircea Badea

Prima dată a fost cu peripeții – omul de la sunet a dat play la instrumentalul melodiei dar microfoanele erau oprite. După 1 minut de dans și mimă :-) oamenii și-au dat seama de greșeală și au oprit melodia! Moment delicat pentru noi, trei puștani din provincie, pentru prima dată în platoul celei mai celebre emisiuni din acel moment! Dar Teo și cu Mircea au fost îngăduitori și ne-au lăsat să cântăm piesa, până la urmă…

Din acel moment Teo ne-a invitat de mai multe ori la emisiunile ei. Deveniserăm niște invitați care se simțeau bine în emisiune și energia asta se vedea. Acesta a fost și motivul pentru care, când Teo s-a mutat la ProTV în anul 2000 iar Antena1 căuta oameni noi, cei trei brașoveni simpatici au fost invitați să dea o probă pentru o emisiune estivală.

Prima probă pe care am dat-o a fost cu Liana Stanciu care trebuia, în planul inițial al Antenei1, să fie prezentatorul principal, era o vedetă radio cunoscută de întreaga țară. Apoi regizorul Laurențiu Rusescu [alt om care ne-a marcat cariera într-un mod hotărâtor!] a propus să avem propria noastră emisiune în stilul celebrelor “The Grind” de la MTV. Nu știu dacă vă mai amintiți “The Grind”, era un format de emisiune în care tineri frumoși dansau pe plajă pe hiturile momentului, iar din când în când prezentatorii luau interviuri scurte printre oameni sau cu artiștii invitați. Un fel de “Totul va fi bine” :-)

Revenind la amintirile cu Teo Trandafir: mereu am simțit că acel CD ascultat de Teo în drumul ei de la Brașov la București a fost scânteia care ne-a deschis drumul către televiziune. Mereu am simțit că insistența ei de a ne invita în emisiune ne-a oferit o expunere care ne-a schimbat viața în bine.

Teo nu ne-a uitat nici când făcea emisiuni la ProTV, nici apoi la PrimaTV și la Kanal D. Iată câteva secvențe dintr-o emisiune “Teo Show” de la ProTV din anul 2001:

Nici noi nu am uitat-o și îi suntem recunoscători pentru susținerea ei… În toamna anului 1999 am organizat un concert “Hi-Q și Prietenii” la Sala Polivalentă din Brașov unde au cântat Hi-Q, Andre și Voltaj, și unde Teo și Mircea, Edi Schneider, DJ-ii Radio Brașov au primit Diplome de Prieteni.

Iată o fotografie din vestiarele Sălii Polivalente Brașov, după concertul “Hi-Q și Prietenii”:

 

Hi-Q si Prietenii

 

De ce Teo Trandafir?

Pentru că ai nevoie de talent, de muncă, de ambiție pentru a da lovitura; dar măcar o dată în viață ai nevoie ȘI de un om providențial care să-ți dea o șansă atunci când nimeni nu crede în tine. Pentru că fără Teo, istoria Hi-Q ar fi fost cu totul altfel acum. Mai săracă.