Music Key Beta banner

ONLINE: YouTube lanseaza un serviciu muzical pe abonament – Music Key Beta

YouTube, site-ul deținut de Google, lansează săptămâna viitoare un serviciu de streaming audio dedicat muzicii, contra unui abonament lunar de 10 dolari – Music Key Beta.

Site-ul este deja cel mai popular site de muzică din lume, deși clipurile încărcate zilnic pe platformă sunt foarte diverse – de la filmulețe personale la documentare, de la vlog-uri la reclame, de la glume la manifeste sociale și politice. Dar muzica e pe locul întâi pe YouTube. Și pe locul doi. Și cam pe toate locurile din topurile de difuzări :-)

Așa că YouTube s-a gândit bine: dacă tot folosiți site-ul pentru a asculta muzică, hai să facem să fie mai ușor! Fără reclamele care au devenit enervante, cu playlist-uri bine alese și salvarea muzicii pentru ascultare offline.

Așadar Music Key Beta este un concurent direct pentru Spotify și Deezer!

Music Key Beta

Dar Google are deja Google Play Music și Google Play All Music Acces [cam multe cuvinte pentru un brand care se vrea cool]. Citiți articolele mele despre aceste servicii în link-urile respective.

Blogul oficial YouTube spune că abonamentul de 10 dolari pe lună vine cu acces nelimitat la Google Play Music – care a venit în sfârșit oficial și în România acum câteva săptămâni [citește aici detaliile]

Music Key Beta este definit ca un serviciu PREMIUM de streaming audio care combină videoclipurile muzicale atât de populare de pe YouTube cu experiența mobilă:

Deja fanii americani se gândesc să nu mai plătească abonamentele Spotify și să se îndrepte spre YouTube, care oricum este destinația preferată a iubitorilor de muzică. Asta în contextul în care mulți artiști de top s-au arătat nemulțumiți de banii primiți pe difuzările Spotify, iar YouTube și-a întărit poziția dominatoare din industria muzicală.

E clar că streaming-ul online muzical a luat avânt în același timp cu popularitatea smartphone-urilor, oamenii având din ce în ce mai multă nevoie de muzica mobilă și fiind deschiși să plătească un abonament lunar pentru acces nelimitat la radiouri online, playliste realizate de specialiști sau prieteni, muzică on-demand. Google și YouTube au descoperit asta și merg pe valul modei cu Music Key Beta și Google Play Music.

Mobile Music Key Beta

Sunt curios când va ajunge Music Key Beta în România și care va fi succesul lui aici, având în vedere că Deezer și Zonga au susținerea celor doi mari operatori mobili Orange și Vodafone, iar Spotify întârzie să se lanseze oficial la noi.