GADGET: AUMEO – urechile tale sunt unice!

Știți că sunt un pasionat al tehnologiei, mai ales în domeniul muzical. Acum două luni am dat de un proiect de crowdfunding pe IndieGogo care mi-a atras atenția: AUMEO – the first tailored audio device.

Am revenit azi la pagina campaniei de strângere de fonduri AUMEO și am fost plăcut impresionat să descopăr că s-au adunat peste 270.000 de dolari, adică de 6 ori mai mult decât au cerut creatorii! WOW! Așadar nu mi-a plăcut doar mie acest concept, ci și altor 2234 de donatori!

De ce este AUMEO un gadget revoluționar?

AUMEO pleacă de la ideea că fiecare om aude altfel sunetele care ajung în urechi. Așa cum avem amprente unice la mâine, așa avem câte o amprentă acustică unică, fiecare dintre noi.

Această amprentă acustică este descoperită de gadget și salvată pentru fiecare utilizator. Apoi aparatul îți redă muzica ce trece prin el într-un mod care îți este ȚIE cel mai util. Poți asculta muzică pe iPod sau Walkman, pe laptop sau de pe smartphone, poți să te uiți la un film sau să joci un joc – orice aplicație care implică sunetul, orice poate fi ascultat cu căștile tale.

Micul aparat este deci un filtru sonor programabil. Probabil în interior are un EQ digital [care reglează frecvențele sunetului care intră și le transformă conform ”profilului” tău acustic] și un compresor.

Practic AUMEO este propriul tău filtru acustic, așa că, indiferent de răspunsul în frecvențe ale căștilor pe care le folosești tu vei avea mereu cel mai plăcut sunet.

”Cel mai plăcut sunet” este,desigur un concept subiectiv. Pentru că, nu uita, fiecare dintre noi avem propriile răspunsuri acustice, avem urechile unice. Am vrut să subliniez asta aici ca să încheiem o dată pentru totdeauna dezbaterea despre muzică bună și muzică proastă – fiecare dintre noi aude DIFERIT muzica, iar asta nu ține de cultură sau inteligență, asta este o realitate anatomică.

Vezi mai multe despre AUMEO, cum va funcționa și cum va arăta:

Compania producătoare s-a apucat deja de construit acest gadget, vezi imagini din fabrică aici. Site-ul oficial este AumeoAudio.com

Mă bucur să văd produse de nișă dezvoltate cu ajutorul campaniilor de crowdfunding, mai ales când e vorba despre gadget-uri audio care să îmbunătățească modul în care fanii consumă muzica.

Vă amintesc că de la această ipoteză a plecat și Dr.Dre când a înființat Beats By Dre, el zicea atunci ”Muzica a evoluat extraordinar în ultimele decenii, tehnologia dedicată producerii melodiilor este incredibilă, totuși oamenii în continuare ascultă muzică folosind căști de proastă calitate. Zeci de artiști și specialiști muncesc la un track timp de luni de zile, ca apoi fanul să audă un MP3 compresat prost, la niște căști slabe”. Între timp pariul lui Dr.Dre s-a adeverit, artistul câștigând peste 1 miliard din această afacere.