10 ani de blog si un concurs pentru voi

Pe 21 iunie 2016 acest blog a împlinit 10 ani.

Vă vine să credeți? Un deceniu a trecut de la primul meu articol aici pe blog!

Căutările mele îmi spun că am fost primul cântăreț român cu blog. Poate o să vină totuși cineva să-mi demonstreze că existau și alți artiști care scriau pe bloguri personale, dar țin minte că așa m-a lăudat presa atunci.

Să vă povestesc un pic despre începuturi, apoi lansez concursul aniversar, că meritați un premiu după atâta timp, nu-i așa?

Mic istoric al lansării blogului personal

Închipuiți-vă anul 2006, înainte cu trei luni ca Facebook să devină accesibil tuturor [și cu vreo 8 ani înainte să devină popular în România]. Înainte să știe lumea despre YouTube și chiar înainte cu un an de lansarea primului iPhone. Înainte chiar ca România să intre în UE, când prim-ministru era Călin Popescu-Tăriceanu.

Deci, închipuiți-vă lumea în 2006, preistoria Internetului.

Aflasem de bloguri de pe Hotnews.ro care era unul dintre puținele ziare online, atunci când a citat de pe blogul lui Orlando Nicoară. M-am gândit ”Ce o fi acest blog, dacă ziarul CITEAZĂ din el?”. Dacă ești curios, vezi aici primul articol al lui Orlando din ianuarie 2006.

Apoi am descoperit blogul lui Moby, care nici nu purta numele de weblog în 2000 când l-a început pentru simplu motiv că acest cuvânt nu se folosea încă. Moby i-a spus blogului lui… Journal. Uite aici primul lui articol din 3 octombrie 2000.

După aceea am început să scriu pe platforma de blogging Yahoo!360 – mai ține minte cineva acel site?

Văzând reacțiile prietenilor la articolele scrise acolo, m-am hotărât să instalez WordPress pe site-ul trupei și să încep să scriu cu adevărat pe blog.

Primul meu articol din 21 iunie 2006:

Sunt emotionat ca atunci cand am instalat primul Winamp pe PC-ul meu de acasa, si asteptam cu emotie sa se auda ceva in boxe! :-)

E primul meu blog, e o provocare si un exercitiu de sinceritate! Nu cred ca voi scrie zilnic, dar mereu va voi spune ce ma doare si ce am mai facut, pentru ca sunt atras de butoanele acestea negre, si nu am scapare…

După zece ani mă uit în urmă și descopăr că m-am ținut de promisiunea aceea inițială: nu am scris zilnic, dar am scris atunci când am simțit că merită să spun ce simt și că merită să povestesc ce am mai făcut.

S-au adunat în total 6041 de articole publicate, adică o medie de 1,6 articole pe zi :-) Cantitatea nu e cea mai importantă, dar zice ceva despre ambiție și organizare. Mi se pare incredibil și sunt mândru de perseverența mea din acești ani.

La început blogul era pe domeniul www.hiq.ro, unde aveam site-ul oficial al trupei, site care arăta așa:

Site HIQ.ro 2006

Nu am găsit în arhivă cum arăta blogul chiar la început, dar uite cum arăta după câteva luni, în decembrie 2006:

Blog Florin Grozea 2006

Nu arăta deloc rău, nu-i așa? Iar articolul de mai sus cred că spune multe despre cum gândeam atunci.

Între timp stilul articolelor mele s-a schimbat, o dată cu evoluția mea dar și cu trend-urile din mediul online. Blogurile au fost la început un fel de jurnal online [de unde și numele blogului lui Moby] în care autorii spuneau public ce fac și ce gândesc. Acum, după zece ani, gândurile și pozele din viața de zi cu zi sunt în general publicate în Social Media [Facebook, Instagram, Tumblr] iar blogul este inclus cel mai des în zona de presă online, cu recenzii și știri, cu editoriale și articole.

Uitându-mă la ultimele luni de blogging, îmi este clar că următorul pas evolutiv îl constituie vlogging-ul [video-blogging]. Încă mă joc cu acest concept.

Blogul a fost probabil ușa mea spre industria online, spre conferințele dedicate Internetului și Social Media, spre drumul meu antreprenorial cu eOk.ro, Moose.ro și Hit Yourself Consulting. Blogul a fost de asemenea și motivul pentru care m-am apucat să scriu o carte.

Simt că hotărârea mea de a scrie pe blog mi-a schimbat viața în bine și m-a ajutat să evoluez atât personal, cât și profesional.

Sunt recunoscător pentru acești 10 ani și promit că voi scrie în continuare!

Colaj Casti Sony

CONCURS CU PREMII!

Hai că m-am întins un pic cu amintirile, dar o dată împlinesc 10 ani, nu-i așa? :-)

Premiu este o pereche de căști Sony MDR-10C [pe care le iubesc!!!] și o voi trimite unuia dintre voi care îmi lasă cel mai frumos/interesant/original comentariu legat de momentul / ziua / anul în care ați auzit prima dată despre Florin Grozea. Sau măcar despre ”ăla brunet de la Hi-Q” :) Adică vă aștept la comentarii cu o poveste despre cea mai veche amintire legată de mine. Sunt curios ce povești vom descoperi și cred că o să ne distrăm!

Mai pun în pachet și o carte ”Hit Yourself”, un CD Hi-Q și alte surprize pe care le va afla doar câștigătorul/câștigătoarea.

Concursul se termină luni, 18 iulie, ora 12:00.

Vă urez succes!

Și mulțumesc!

PS: Poza de cover a acestui articol este din 2005 – trupa Hi-Q și Jackie Chan în Los Angeles.