Joi>>> Madonna a semnat cu o noua casa de… hm, discuri? Nu!

Internetul urla despre noul contract semnat de Madonna cu LiveNation in valoare de 120 de milioane de dolari. Ei vor produce albumele, le vor distribui si promova, vor vinde produse folosind numele Madonna, turnee, etc. Practic, tot ce inseamna Madonna si brand-ul ei!

Ok, what’s the big deal? In afara de suma, desigur…

“The big deal” este ca Madonna nu a semnat cu o casa de discuri, cu un label, asa cum face (faceau?) toti artistii interpreti! LiveNation este o firma de organizari de concerte si vanzari bilete! Asadar artistii, chiar si cei de talie mondiala, inteleg ca rolul casei de discuri ca distribuitor a scazut simtitor!

De ce? Pentru ca distributia este imediata si (aproape) gratuita prin internet! Si atunci de ce sa stai la mana unei case de discuri, care lucreaza ca un intermediar intre artisti si publicul lor?

Madonna

Asadar Madonna, una dintre cele mai importante nume ale show-biz-ului mondial din ultimele decenii, nu mai are casa de discuri!

LiveNation se va comporta ca un agent pentru toate activitatile legate de numele ei:
– producerea, distributia, promovarea si vanzarea albumelor Madonna (ce face o casa de discuri “clasica”)
– promovarea numelui, concertelor si produselor Madonna (ce face o agentie de publicitate)
– organizarea concertelor Madonna (ce face de obicei o firma de management si impresariere artistica)

Dupa ce Prince a “fentat” casele de discuri vanzand noul lui album direct prin revista, Radiohead au dat la vanzare aproape gratuit albumul lor nou exclusiv pe site-ul oficial iar Nine Inch Nails au pornit independent la drum, iata un alt semn ca industria muzicala se schimba!

Cum va arata viitoru? Tu ce zici?

“Beautiful Stranger” – Madonna

[tags]Music, Madonna, LiveNation, Radiohead, internet, mp3[/tags]