Romania

TOP 10 artisti care mi-ar fi plăcut să fie români

Dacă aș avea mașina timpului și aș avea doar 10 alegeri pentru a schimba în bine muzica românească…

Aș alege următorii artiști, pentru următoarele motive:

1. Moby

De ce el: ca să schimbe stilul muzicii mai des, să facă party-uri underground în Centrul Vechi în paralel cu reclame la Cocor și Orange. Ca să îi invețe pe ’critici’ că poți face jungle, rave, pop-rock, electro și chill-out în același timp. Ca să se ia la trântă cu Șuie și cu R.O.A. și împreună să ne scape de popcorn. L-am văzut live la Bestfest în 2009 și îl iubesc și mai mult.
Vezi: Moby inovează din nou

2. Michael Jackson

De ce el: ca să înțeleagă toți tinerii români că poți ajunge cel mai mare din lume pornind dintr-o familie de muncitori/mineri din provincie, doar prin muncă, ambiție și talent. Să înțeleagă toată lumea că pilele sunt degeaba în fața talentului real, și că nimic nu e imposibil în lumea asta.
Vezi: Humble

3. R Kelly

De ce el: ca să ne învețe cum se compun și se mixează voci de soul și R&B. Că noi nu știm și nici nu e nimeni care să ne învețe. Și ca să scoată fițele din capul soliștilor noștri care cred că au voci “negre”.
Vezi: I Believe I can fly

4. James Brown

De ce el: ca să aibă artiștii români pe cine copia și de la cine să facă sample. Și bunicii să-și amintească cu plăcere de el, nu de Mondial și Generic. Modelele sunt foarte importante pentru noile generații.
Vezi: Cel mai folosit ritm din lume

5. Madonna

De ce ea: ca să scăpăm o dată pentru totdeauna de impresia că cea mai bună voce este neapărat cel mai bun artist. De fapt, un creier curajos are mai multe șanse să devină un artist internațional.
Vezi: Madonna vs Live Nation

6. Paul McCartney

De ce el: ca să se însoare cu toate pipițele și să le îmbogățească după divorț :-) Asta după ce a compus și a cântat pe cele mai bune albume ale tututor timpurilor.
Vezi la ce mă refer: Fosta soție a lui McCartney a primit 50 de milioane de dolari

7. Skrillex

De ce el: ca să îi producă un album genial Paulei Seling, ca să fie primul ei album pe care vocea ei îl merită. Apoi să facă un album dubstep-rock de remixuri Iris, Cargo și Voltaj cu care să atacăm și pe frontul rock european.
Vezi de ce zic asta: Korn feat Skrillex – Get Up

8. Linkin Park

De ce ei: ca să scoată rock-ul din amorțeala în care este acum. Ca să îi învețe pe artiștii români cum stă treaba cu sampling-ul și mashup-urile. Și cu rapul în muzica metal.
Vezi: Concursul de remixuri LP

9. Will.I.Am (Black Eyed Peas)

De ce el: ca să cumpere eOk.ro și Trilulilu.ro și să le facă succese mondiale, întorcând industria muzicală și cea online cu capul în jos. Și apoi să-și pună costumul de extraterestru, să bea o țuică și să candideze la președinție.
Vezi de ce e inovator: De la croitor la vedetă și apoi director Intel

10. Eminem

De ce el: pentru a fi un exemplu de discreție și sinceritate într-o lume care e plină de zâmbete de fațadă și compromis. Pentru că s-ar bate Acces Direct, Happy Hour și CanCan pentru un interviu cu el, dar el le-ar da cu flit mereu. Și pentru ca să aibă Uzzi un competitor adevărat în România.
Vezi: Eminem feat Lil Wayne – No Love

Ce alt artist ar fi folositor muzicii noastre românești? Pe cine ai alege să-l “muți” în România pentru ca prezentul și viitorul nostru să fie mai bun?

Sunt foarte curios ce comentarii aveți…