ONLINE: Deezer a revenit în România!

Deezer nou 2012

Acum câteva luni vă anunțamDeezer, site-ul francez de muzică gratuită se pregătește să atace întreaga lume, ca răspuns la succesul serviciului suedez Spotify. Iată că azi s-a lansat noul Deezer.com în 64 de țări – Rusia și statele C.S.I. plus Estul Europei.

Din 15 martie 2012 românii pot asculta gratuit melodii pe internet, inclusiv marile hituri ale momentului de la cele mai mari case de discuri. În total peste 15 milioane de melodii!

Later edit: primele 15 zile sunt gratuite iar apoi trebuie să-ți cumperi abonamente Premium de 3,49 euro/lună sau Premium+ de 6,99 euro/lună.

Deezer nu este foarte diferit de Grooveshark sau Zonga , doar că vine de la francezii care au inventat practic streaming-ul gratuit pe internet [Deezer a fost primul site internațional care a oferit muzică de la cele patru mari case de discuri, încă din 2007, înainte de Imeem, MySpace și Spotify].

Deezer vs Spotify

Ca număr de melodii, cele două servicii europene se mândresc cu un catalog de aproximativ 15 milioane de melodii. Diferențele majore constau în model: Deezer este un site cu muzică gratuită, Spotify este o aplicație. Ambele servicii au și abonamente pentru accesul pe telefonul mobil.

Teritorii: Deezer a pornit din Franța unde este în continuare accesibil, iar de azi acoperă în plus fosta URSS și statele est europene. Spotify a pornit în Suedia unde a revoluționat industria muzicală devenind sursa numărul doi de venituri pentru artiști și case de discuri în mai puțin de doi ani. Acum Spotify poate fi folosit în Suedia, Germania, Anglia și Statele Unite.

Deezer vs Zonga

Zonga este un site românesc care oferă muzică gratuită și legală care se va lansa oficial anul acesta. Numărul de piese nu a fost dezvăluit, bănuiesc că este în jur de 4-6 milioane de melodii. Vom afla la momentul lansării.

Teritorii: Zonga oferă muzică doar celor din România. Deci dacă ești plecat din țară nu poți accesa Zonga, dar poți accesa Deezer sau Spotify :-)

De ce e important Deezer?

Într-o piață a muzicii online din ce în ce mai competitivă, unde americanii [Pandora, MySpace, Google Music] se bat cu europenii [Spotify, Last.FM] și asiaticii [Samsung, Sony, HTC], fanii au nevoie de soluții LEGALE pentru consumul de muzică online. Iar artiștii câștigă din ce în ce mai mult din muzica online, care a devenit în câțiva ani o sursă importantă de venituri.

Mai mult decât atât, românii sunt din ce în ce mai izolați de restul lumii când e vorba despre opere muzicale sau audio-video – Last.FM nu funcționează decât parțial, Grooveshark nu mai e gratuit de câteva săptămâni, Pandora nu este accesibil din Europa, Spotify nu a fost lansat oficial în țara noastră.

Zonga s-a lansat în fază BETA și industria se uită cu speranță înspre clujeni, dar mai e mult până vom auzi de venituri importante pentru artiști din internetul românesc…

Te invit să-ți faci cont pe noul Deezer și să asculți muzică gratuit și legal.

Cum ți se pare site-ul? Este un bun înlocuitor pentru Grooveshark? Ce calitate are muzica de pe Deezer?