Lista industrii

6 Sfaturi pentru Influenceri în pandemie

Trăim vremuri complicate în care fiecare săptămână pare că schimbă totul în jurul nostru. E un test de flexibilitate și de răbdare pentru noi toți.

Influencerii sunt și ei loviți de criză, ca toată lumea.

Cei care trăiau din evenimente (concerte, recitaluri, spectacole) și-au văzut sursele de venituri tăiate în câteva zile… până la zero! Cei care făceau și conținut online în mod constant sunt un pic mai “norocoși” – pot continua campaniile online cu branduri într-o perioadă în care potențialii consumatori stau de 3-4 ori mai mult în Social Media (deși acestea au scăzut și ele undeva la 50-80%).

Acum 2 luni trăiam în altă realitate: fiecare om avea un plan, fiecare firmă avea un scop, fiecare societate avea niște probleme. Acum toți avem alt plan, alt scop și cu totul alte probleme.

Veniturile din Publicitate sunt vitale pentru creatorii de conținut care trăiesc din campanii – asta e problema multor Influenceri așa că…

Mi-am propus să fac o listă care să-i ajute pe Influenceri în această perioadă. Am discutat cu mulți creatori, artiști, vloggeri, bloggeri în această perioadă. Am citit studii și articole de specialitate. Am urmărit ce fac alții în SUA și UK. Nu cred că putem știi ce urmează, dar câteva lucuri sunt totuși clare dacă privești cu atenție.

Iată lista la care am ajuns, sper să ajute creatorii de conținut și persoanele publice:

1. Nu te opri din creare de conținut. 

Comunitatea ta are nevoie de tine acum mai mult decât oricând. Oamenii sunt forțați să stea acasă și stau online de 4-5 ori mai mult decât înainte de pandemie. Sfatul acesta e valabil atât pentru Influenceri, cât și pentru branduri și companii.

2. Comunică (și) mai mult cu fanii. 

Răspunde zilnic la cei care comentează și îți scriu în Social Media. Răspunde la email-uri. Arată empatie pentru comunitatea ta. Fii alături de publicul tău. Construiește (sau reconstruiește) acea legătură magică între tine și publicul tău. Eu cred că cea mai mare greșeală pe care o poți face în această perioadă este să oprești comunicarea.

3. Folosește influența ta pentru a ajuta. 

Alege o mișcare caritabilă sau un ONG și folosește-ți influența pentru a-i promova. Fii pro-activ și oferă-ți serviciile pentru a face un Bine în această perioadă. Inspirat de acest articol foarte bun de la Cristian China-Birta.

4. Caută să îți diversifici sursele de venituri. 

Mai ales dacă câștigai din evenimente sau recitaluri. Sau dacă ești în nișa travel sau în alte nișe care au fost puternic lovite de pandemia COVID-19. Câteva idei: merch (tricou sau o șapcă cu branding-ul tău), consultanță (webinarii sau workshop-uri online), crowdfunding.

5. Colaborează cu alți creatori. 

Chiar dacă nu puteți fi fizic în același loc, colaborările se pot face prin Skype/Zoom sau folosind alte tool-uri. Alege creatori care au audiențe diferite de ale tale pentru a accesa public din afara comunității tale. Felicitări lui Selly pentru ideea de interviuri live de pe YouTube.

6. Îndreaptă-te spre industriile care au nevoie de promovare acum. 

Vorbește cu firmele și agențiile cu care au lucrat în trecut și întreabă-i cum poți ajuta. Cei mai buni clienți viitori se găsesc printre clienții din trecut, cu care deja ai lucrat bine.

Iată spre ce industrii și categorii să te îndrepți – cele care au evoluat pozitiv în ultima perioadă, cu creșteri imense raportate la aceeași lună a anului trecut:

Top 9 industrii care au crescut în perioada coronavirus

Mănuși de unică folosință: +670%
Aparat de făcut pâine: +652%
Mâncare ambalată, lapte, supe, orez și cereale: între +214% și +390%
Greutăți și alte aparate pentru fitness: între +170% și +307%
Hârtie, săpun, dezinfectante și produse de curățat vase: între +190% și +275%
Gustări (snacks, chips, covrigi, popcorn, semințe și alune): între +116% și +180%
Monitoare: +172%
Mâncare pentru pisici și căței: +160% 
Vopsea de păr: +115%

Ca să te ferești, iată și lista de categorii care au scăzut în această perioadă aici: https://www.stackline.com/news/top-100-gaining-top-100-declining-e-commerce-categories-march-2020

Articol în curs de actualizare.