DIGITAL SHOWBIZ RECAP – 03 2017

Aceasta este colecția mea de știri din luna martie 2017 – cele mai interesante articole și link-uri din industria muzicală digitală internațională.

Citește și colecțiile anterioare din: decembrie 2016noiembrie 2016octombrie 2016august 2016,  iulie 2016iunie 2016mai 2016aprilie 2016martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

DIGITAL SHOWBIZ RECAP – Luna Martie 2017

Martin Lindstrom este considerat cel mai mare expert în branding din lume. Cărțile lui sunt best-seller-uri mondiale iar evenimentele lui sunt de mare succes [a venit în România deja de două ori]. Îmi place mult acest articol scris pe Linkedin și vi-l recomand din tot sufletul, chiar și celor care nu sunteți pasionați de industrie muzicală – Ce ne-a învățat Adele despre Branding la Premiile Grammy.

BackLinko a analizat 1,3 milioane de video-uri YouTube și a descoperit niște reguli care se aplică celor mai populare clipuri de pe acest site – Here’s what we’ve learned about YouTube SEO.

Festivalul MIDEM 2017 îl va avea invitat, printre alții, pe fondatorul trupei Linkin Park – Mike Shinoda. Artistul este și un cunoscut antreprenor și investitor în tehnologie, iar la MIDEM va juriza aplicațiile digitale intrate în concurs – ”Urmăresc în primul rând tehnologia AR care cred că este de mare viitor în muzică”.

QZ se întreabă retoric de ce Spotify nu e încă pe profit, în ciuda unei baze impresionante de abonați – peste 50 de milioane de utilizatori plătitori!

SoundCloud caută soluții să iasă din situația financiară delicată, dar rămâne unul dintre cele mai populare site-uri dedicate muzicii electronice! În luna martie 2017 a anunțat că DJ-ii vor putea să-și încarce mixurile în mod legal și să fie plătiți – SoundCloud Premier acceptă și DJ.

NY Times dedică un articol Bots [roboților/boților] din Social Media și vorbește despre atuurile pe care le au artiștii celebrii și vedetele care folosesc acest software pentru comunicarea cu fanii – Nu e idolul lor, e doar un bot, dar fanilor le place.

Gizmodo face un top al celor mai ”blestemate” servicii online de muzică, de la cele care vor muri în curând [zic ei] până la cele care vor rezista – Streaming Music Services.

Shazam lansează niște opțiuni AR despre care nu știu prea multe, vă las pe voi să le descoperiți în articolul de pe blogul lor oficial.

Jay Z a retras mai multe albume de pe Spotify și Apple Music, discografia completă rămânând pe TIDAL – serviciul de streaming pe care îl deține. Totuși, în spațiul public nu există nicio declarație oficială iar muzica lui se poate descărca de pe iTunes și se poate asculta pe Deezer, de exemplu – Pitchfork.

Forbes a început o serie de editoriale dedicate celor mai importanți influenceri din diferite domenii: fitness, parenting, beauty, gaming, tech, entertainment etc. Primele trei topuri au fost deja dezvăluite – Top Influencers of 2017.

The Mission vine cu o idee practică și simpatică – Matricea inovațiilor în toate domeniile și direcțiile.

Universal Music Group și Spotify au dat drumul la o opțiune pe care mulți artiști au cerut-o – Windowing.

Spotify, Apple Music, Deezer și Tidal nu fac împreună cât Netflix și Amazon Prime. Adică lupta dintre numărul de abonați la serviciile de muzică online vs abonați la filmele online – Dan Fințescu are cifrele.

Kobalt Awal este o aplicație pentru artiștii independenți care vor să afle mai multe informații despre fanii care consumă muzica lor prin serviciile de streaming online – Articol de Anca Lupeș.